Lobster rolls recept

Tijd

Categorieën: Recept, Vis

Recept Lobster rolls: bereidingswijze

Een echte delicatesse uit het Amerikaanse Maine, die inmiddels over de hele wereld wordt geserveerd – van New York tot Londen. Ik heb het over de lobster roll! En zoals een echte foodie betaamt, kook je je eigen kreeft en pluk je het vlees er zelf uit.

Breng een pan met water aan de kook. Zet het mespunt op de kop van de kreeft en druk deze er in één beweging compleet doorheen. Met deze handeling is de kreeft direct dood.

Stop de kreeft vervolgens in de pan met kokend water. De kooktijd is 1 minuut per 100 gram kreeft; een kreeft van 500 gram moet dus 5 minuten koken.

Haal hierna de kreeft uit het kokende water en leg hem direct in een bak met ijswater (je kunt ook je schone gootsteen vullen met koud water en ijsblokjes). Op deze manier koel je de kreeft terug en zal hij niet verder garen.

Breek de kreeftenpoten eraf en gebruik het begin van je mes om de schaal te breken zodat je het vlees er uit kan halen. Snij de rest van de kreeft doormidden en haal het bovenste stuk weg; hier zitten namelijk de ingewanden van de kreeft. Haal uit het onderste gedeelte (de staart) al het vlees. Dit gaat erg makkelijk; je kan dit er zo uitlepelen.

Smelt de boter in een pannetje. Snijd het vlees in hapklare stukken. Snij de broodjes open, beboter deze met een beetje boter en rooster ze aan beide kanten in een koekenpan of grillpan. Doe op elk broodje flink wat kreeftenvlees. Besprenkel met citroensap en lepel de gesmolten boter eroverheen.

Lobster rolls recept

No ratings yet
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

 • 1 kreeft
 • Water met ijsblokjes
 • 100 g boter op kamertemperatuur
 • 2 hotdog-broodjes
 • 1 citroen
 • 50 gram boter

Instructies
 

Instructies

 • Een echte delicatesse uit het Amerikaanse Maine, die inmiddels over de hele wereld wordt geserveerd – van New York tot Londen. Ik heb het over de lobster roll! En zoals een echte foodie betaamt, kook je je eigen kreeft en pluk je het vlees er zelf uit.
 • Breng een pan met water aan de kook. Zet het mespunt op de kop van de kreeft en druk deze er in één beweging compleet doorheen. Met deze handeling is de kreeft direct dood.
 • Stop de kreeft vervolgens in de pan met kokend water. De kooktijd is 1 minuut per 100 gram kreeft; een kreeft van 500 gram moet dus 5 minuten koken.
 • Haal hierna de kreeft uit het kokende water en leg hem direct in een bak met ijswater (je kunt ook je schone gootsteen vullen met koud water en ijsblokjes). Op deze manier koel je de kreeft terug en zal hij niet verder garen.
 • Breek de kreeftenpoten eraf en gebruik het begin van je mes om de schaal te breken zodat je het vlees er uit kan halen. Snij de rest van de kreeft doormidden en haal het bovenste stuk weg; hier zitten namelijk de ingewanden van de kreeft. Haal uit het onderste gedeelte (de staart) al het vlees. Dit gaat erg makkelijk; je kan dit er zo uitlepelen.
 • Smelt de boter in een pannetje. Snijd het vlees in hapklare stukken. Snij de broodjes open, beboter deze met een beetje boter en rooster ze aan beide kanten in een koekenpan of grillpan. Doe op elk broodje flink wat kreeftenvlees. Besprenkel met citroensap en lepel de gesmolten boter eroverheen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!