Heerlijke gevulde geitenkaas soesjes als kerstvoorgerecht
Vandaag een receptje waar je zeker de blits mee maakt als je dit serveert als voorgerecht tijdens de kerstdagen. Heerlijke soesjes die gevuld zijn met een romig geitenkaasmengsel. Niet heel moeilijk om te maken en heel erg lekker.
Het enige pijnpunt bij dit recept is het maken van het soesjes deeg. Dat wil nog wel eens fout gaan met als gevolg dat je soesjes inzakken tijdens het bakken en je ze niet kunt vullen. Volg dit recept stap voor stap en het kan eigenlijk niet misgaan.
Even testen…
Heb je nog nooit eerder soesjes gemaakt dan is het wel aan te raden om het minimaal een keer te testen voordat je aan deze geitenkaas soesjes begint. Niets vervelender dan tijdens de kerstdagen in het zweet te staan stressen omdat je soesjes niet lukken. Bovendien kun je de soesjes zelf goed een dag van tevoren klaar maken.
In dat geval bewaar je de geitenkaas soesjes nadat ze volledig zijn afgekoeld in een luchtdichte trommel. De vulling zelf kun je ook al maken, die bewaar je dan apart in een bakje, afgedekt met folie. Wil je de soesjes gaan vullen zorg dan dat de vulling weer op kamertemperatuur is gekomen zodat het makkelijker verwerkt kan worden. Het mooiste gaat dat als je een spuitzak gebruikt om de soesjes te vullen.
Snij hiervoor voorzichtig het kapje van de bovenkant af, vul de soesjes en zet het kapje er weer op. Snipper er nog wat bieslook overheen en serveer de geitenkaas soesjes meteen. Behalve als voorgerecht zijn ze ook erg lekker als snack op de buffettafel.
Check hier alle kerstrecepten

Geitenkaas soesjes met tomaat
Ingrediënten
Ingrediënten
- 60 gr boter in blokjes
- 70 gr bloem
- 3 eieren
- 120 ml water
- 20 gr geraspte kaas
- 225 gr geitenkaas op kamertemperatuur
- 60 ml slagroom
- 50 gr zongedroogde tomaatjes fijngehakt
- peper en zout
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Doe boter en water met een theelepel zout in een pannetje en breng rustig aan de kook tot de boter is gesmolten.
- Voeg de bloem toe en roer zodat het goed is opgenomen. Laat 2 tot 3 minuutjes garen en laat dan afkoelen.
- Voeg een voor een de eieren toe aan het afgekoelde beslag en roer goed door. Roer de geraspte kaas en een theelepel peper erdoor.
- Maak (eventueel met behulp van een spuitzak) 18 hoopjes op een bakplaat met bakpapier.
- Zorg voor genoeg ruimte ertussen, ze gaan nog rijzen. Bak 30 minuten in de oven tot ze omhoog gekomen zijn en gaar. Laat helemaal afkoelen.
- Maak de vulling: klop de geitenkaas en room door elkaar tot een glad mengsel. Roer de zongedroogde tomaat erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het topje van de soesjes af, vul met het geitenkaasmengsel en leg de deksel er weer op.
Tip!
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.