Portobello’s uit de oven met prosciutto en geitenkaas
35 minuten
Dol op champignons? Dan is dit hét recept voor jou: portobello‘s uit de oven met prosciutto en geitenkaas.
Een portobello is een volgroeide versie van de kastanjechampignon. Deze gigantische champignon is vlezig en groot genoeg om lekker te vullen, of als een soort “burger” te gebruiken.
Ik vulde deze portobello’s met zoute prosciutto ham en romige blokjes geitenkaas. In de oven schuiven en… je diner is klaar! Je kunt ze serveren met een frisse salade, en een vullend bijgerecht zoals rijst, bulgur of quinoa.
Liever vega?
Serveer deze portobello’s uit de oven dan zonder prosciutto, je kunt eventueel extra noten toevoegen, extra gebakken kleinere champignons of vegetarische speckjes.
Portobello's uit de oven met prosciutto en geitenkaas
Ingrediënten
- olijfolie
- 6 portobello’s
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 3 schijfjes geitenkaas naturel ca. 50 g
- 6 plakjes prosciutto
- 25 gram blanke amandelen geroosterd
- verse peterselie gehakt
Instructies
- Verhit de oven voor op 200 °C. Vet een ovenplaat in met een klein scheutje olijfolie.
- Snijd de steeltjes van de portobello’s af zodat ze niet meer uitsteken en leg ze met de bolle kant naar beneden op de bakplaat. Strooi er zout en peper overheen.
- Verbrokkel de plakjes geitenkaas over de portobello's , druppel er wat olijfolie overheen en bak de portobello’s 20-25 minuten in de oven. Bak de amandelen in een droge koekenpan goudbruin en hak grof. Portobello's willen nog wel eens veel vocht produceren tijdens het bakken. Dit kun je er na het bakken voorzichtig uitgieten indien nodig.
- Serveer de portobello’s warm met een plakje prosciutto erop, peterselie en gehakte amandelen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.