Hartige taart met geitenkaas en gepofte tomaat

Tijd

Hartige taart met geitenkaas

Deze hartige taart maak ik graag met lekker veel geitenkaas, maar hou je niet van geitenkaas dan kun je dat natuurlijk goed vervangen door bijvoorbeeld blauwe kaas of gewone geraspte kaas. De taart is lekker flexibel wat dat betreft.

Blind bakken

Je kunt het deeg natuurlijk van scratch maken. Dat is niet ingewikkeld maar er zijn tegenwoordig echt goed alternatieven kant en klaar te koop. Dus soms denk ik dan; prima. Scheelt een hoop tijd en is net zo lekker.

Wat ik wel echt altijd doe is het deeg even blind bakken voor de vulling erin gaat. Blind bakken is het proces waarbij je de bodem van de taart bakt zonder dat er vulling in zit. Op die manier gaar je de bodem goed voor en voorkom je een ongare kleffe bodem.

Voor het blind bakken gebruik ik gedroogde peulvruchten of ik gebruik gedroogde rijst. Uiteraard heb je hier ook officiële bakbonen voor, maar alle drie werkt goed. Leg er wel eerst bakpapier op en maak niet de fout om de rijst zo hop in de vorm te gieten. Dan wordt het een wel heel krokante hartige taart met geitenkaas.

Hartige taart met geitenkaas

De vulling maak ik in de Kenwood Titanium Chef XL. Hiervoor klop ik de eieren en breek de kaas in stukjes. Dit klop ik even goed door elkaar zodat het zicht gedeeltelijk met elkaar mengt. Ook de kruiden gaan erin en dan gaat alles in de vorm.

De bodem wordt ook nog bedekt door heerlijk gekarameliseerde rode ui die met een beetje balsamico lekker zacht en zoet wordt en een perfecte combinatie vormt in de hartige taart met geitenkaas.

Heb je nog wat geitenkaas over? Maak dan ook eens het heerlijke broodje geitenkaas.

hartige taart met geitenkaas

Hartige taart met geitenkaas en gepofte tomaat

4 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 25 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Bijgerecht, hartige taart
Porties 8 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 150 gr rode ui fijn gesneden
  • 2 takjes tijm
  • 2 el olijfolie
  • 1-2 el balsamico
  • 1 rol deeg voor hartige taart
  • 4 eieren
  • 3 el slagroom
  • 1 tl zout
  • 1 el fijngehakte basilicum
  • 1 el fijngehakte oregano
  • 100 gr verse zachte geitenkaas
  • 250 gr kerstomaat door de helft
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 vlaaivorm met losse bodem van 24 cm

Instructies
 

  • Verhit een koekenpan met de olie en bak de uien hierin tot ze zacht en glazig zijn voor ongeveer 6-7 minuten. Voeg dan de balsamico toe en bak even door.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Rol het deeg uit en leg dit in je bakvorm.
  • Leg er nu een stuk bakpapier op met bakbonen en bak de taart blind voor 10 minuten. Verwijder bakpapier en bak nog eens 10 minuten.
  • Verdeel de uien over de bodem van je hartige taart.
  • Doe de eieren in de mengkom van de Kenwood en zet de Flexiklopper erop. Klop de eieren even kort door. Voeg nu de slagroom toe, het zout, de fijngesneden kruiden en de geitenkaas in stukjes. Klop dit even op hoge snelheid door. De geitenkaas zal niet helemaal gemengd zijn met de eieren maar dit is prima.
  • Giet dit over je uienmengsel in de quiche.
  • Druk de tomaatjes nu met de snijkant naar boven in de vulling
  • Bak voor 30-35 minuten of tot de kaas lichtbruin is en de tomaatjes geroosterd.
  • Verdeel de verse basilicum over de hartige taart en serveer op kamertemperatuur.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Kenwood.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.