Gebakken ei met tomaat: hartige omelet

20 minuten

Een gerecht hoeft niet altijd ingewikkeld om te maken te zijn. Dit gebakken ei met tomaat recept is daar dan ook echt een perfect voorbeeld van. Het kost je weinig moeite om te bereiden, maar het smaakt gewoonweg heerlijk. En dat met maar een paar simpele ingrediënten.

Je kunt dit lekkere ontbijtgerecht zo eten, maar ik vind het ook super lekker om het op geroosterd brood te serveren. Aan jou de keuze!

Gebakken ei met tomaat: hartige omelet: bereidingswijze

Ik ben altijd dol op dit soort eenvoudige gerechten. En zeker als het aankomt op een snel ontbijt is dit natuurlijk perfect. Ik laat de tomaten hier best een tijdje doorbakken maar dat hoeft natuurlijk niet. Wil je het nog sneller klaarmaken zorg dat dat je de tomaten klein snijd en bak ze eenvoudigweg even kort mee.

Op die manier kost het je amper vijf minuten om het ontbijt klaar te maken. Wat geroosterd brood erbij en je bent klaar.

Fan van ei bij je ontbijt? Probeer dan ook eens deze scrambled eggs!

Gebakken ei met tomaat

Gebakken ei met tomaat

Gebakken ei met tomaat: hartige omelet

4.57 van 32 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 250 gram tomaten
  • Halve theelepel gedroogde tijm
  • 6 eieren
  • Scheut olijfolie
  • Zout en peper

Instructies
 

Instructies

  • Snij allereerst de ui fijn. Verhit vervolgens een pan op het vuur met de olijfolie en bak hierin met een snufje zout de ui 3 minuten lang. Snij de tomaten in plakken of doormidden afhankelijk van hoe groot ze zijn. Bak vervolgens de tomaten en tijm 5 minuten mee met de ui. Let op: er komt best veel vocht los maar dat hoort zo.
  • Doe nu de eieren erbij in de pan. Als je in de gaten krijgt dat het aan de randjes gaat stollen, roer alles dan door. Dit herhaal je ongeveer 3 minuten lang. Maak je gebakken tomaat met ei af met een beetje gemalen peper. In principe is het gerecht al lekker genoeg om zo op te eten maar je kunt het ook op geroosterd brood doen.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.