Frisse Aziatische omelet met garnalen
15 minuten
Op zoek naar een gezond en vullend gerecht voor de lunch? Dan is deze frisse Aziatische omelet met garnalen het gerecht voor jou. Het is een makkelijk lunchgerecht dat binnen een handomdraai op tafel staat. Ideaal!
Een omelet met een Aziatisch tintje
Een omelet als lunch gaat er bij mij altijd in, maar deze frisse Oosterse omelet met garnalen tilt de standaard omelet naar een hoger niveau. Ik kluts de eieren met wat vissaus, zoete chilisaus, peper en zout. Ik bak de omelet in de koekenpan en vouw deze dubbel op het bord.
Ik garneer de omelet met wat komkommer, radijs, garnalen en verse koriander. Dit geeft een heerlijk frisse smaak aan het ei. De combinatie van smaken is betoverend, en echt het proberen waard!
Ook lekker: Japanse omelet.
Frisse Aziatische omelet met garnalen
Ingrediënten
- 200 gram rauwe garnalen schoongemaakt
- 4 eieren
- 2 eetlepel sweet chili saus plus extra om te serveren
- 1 eetlepel vissaus
- 1/2 komkommer in slierten
- 4 radijsjes in dunne reepjes
- 1/2 bosje koriander
- peper en zout
Instructies
- Doe de eieren in een kom en voeg hier 1 eetlepel van de sweet chili saus en de vissaus aan toe. Klop even goed door. Voeg peper en zout toe
- Verhit een koekenpan en bak van de eieren twee dunne omeletten. Leg er een op elk bord en klap dubbel.
- Doe de garnalen in een bakje en roer even om met de andere eetlepel sweet chili saus.
- In de tussentijd snij je dunne reepjes van de komkommer en de radijs (of doe het met een julienne snijder) en serveer met de garnalen, de komkommer, de radijs en verse koriander.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.