Perfect voor een koude dag
Het mag dan geen echt winterweer zijn, maar erwtensoep of snert hoort bij de winter of er nu een pak sneeuw ligt of niet. Natuurlijk is het nog lekkerder wanneer je net van het ijs afstapt en opwarmt met een kom traditionele erwtensoep, maar wie weet komen die dagen nog.
Erwtensoep voor in de zomer
Erwtensoep en winter zijn één, maar wist je dat je ook een zomerse variant kan maken van erwtensoep? Kies dan bijvoorbeeld voor deze frisse tuinbonen-doperwtensoep of doperwtensoep met waterkers!
Erwtensoep à la Do

En zo maakte ik deze heerlijke soep klaar:

Erwtensoep
Ingrediënten
- 4 ons spliterwten
- 2 liter water
- 2 dikke varkensribben (ongeveer 500 gram)
- 150 gram zuurkoolspek
- 1 rookworst
- 250 gram uien gesnipperd
- 1 knolselderij in blokjes
- 1 winterwortel in plakjes
- 2 preien in ringen
- 2 aardappel geschild en in blokjes
- 4 eetlepels selderij gehakt
- 2 laurierbladeren
- 2 bouillonblokjes vlees
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Was de spliterwten. Zet de erwten, het water, de dikke ribben en zuurkoolspel op met de laurierbladeren. Schuim af en ongeveer 45 minuten koken tot de erwten gaar zijn.
- Neem het vlees uit de pan.
- Voeg de ui, knolselderij, wortel, prei en aardappelen toe.
- Breng aan de kook, kook de groenten ongeveer 45 minuten.
- De laatste 15 minuten doe je de rookworst in plakjes erbij.
- Pak het overige vlees er weer bij en snijd in stukjes (zonder vet).
- Doe het vlees en de bouillonblokjes in de pan en roer goed door.
- Maak af met zout en peper.
- Garneer de soep met de selderij.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.