Eenpanspasta: orechiette met feta en olijven

25 minuten

Orechiette met feta en olijven

Orechiette is mijn favoriete pastanaam. Je kunt het bijna niet anders uitspreken dan met die speciale Italiaanse flair. Dus dat doe ik dan ook veel. En graag!

Maar belangrijker dan de naam van de pasta is het feit dat dit makkelijke gerecht gemaakt wordt uit 1 pan. Je bespaart jezelf dus ook de nodige afwas als je mijn orechiette met feta en olijven maakt.

Vegetarisch

Het recept is bovendien volledig vegetarisch en als je het vegan zou willen maken dan kan dat ook relatief makkelijk door de feta weg te laten. Wellicht is er een vegan variant op feta. Dat weet ik eigenlijk niet, maar dat zou een goede vervanging zijn voor de feta. Dat zoute heb je wel nodig om het een beetje pit te geven.

Bereiden van de orechiette met feta en olijven

Om de pasta te maken neem je een grote pan. Hou er rekening mee dat je alle ingrediënten in deze ene pan gaat bereiden. Overigens kun je ook best andere pasta gebruiken als je geen orechiette hebt. De orechiette met feta is ook lekker als het een penne met feta is.

Hou wel rekening met mogelijk andere kooktijden. Neem bij voorkeur geen snelkook-elleboogjes. Die gaan uit elkaar vallen als je ze voor dit gerecht gaat gebruiken.

Ben je fan van eenpanspasta? probeer dan ook eens deze met spinazie en bacon uit.

Orechiette met feta en olijf

Orecchiette met feta en olijven

4.67 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 400 gr orechiette
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 gr feta
  • 100 gr doperwten
  • 1 blikje artisjokharten uitgelekt en grof gehakt
  • 100 gr goede olijven fijn gehakt
  • 100 gr geroosterde paprika reepjes gehakt
  • 1 bosje verse basilicum
  • 50 gr geroosterde pijnboompitjes voor erover
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

Instructies

  • Neem een grote pan en verwarm de olijfolie op medium hoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.
  • Voeg de knoflook en de orechiette pasta toe en bak nog even mee terwijl je roert. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur laag en laat het pruttelen, onder af en toe roeren. Laat het koken tot de orechiette al dente is en het geheel een dikke romige bouillon is geworden. Afhankelijk van de kooktijd van je pasta duurt dit ongeveer 10-15 minuten
  • Voeg de feta toe, de artisjokken, geroosterde paprika en de olijven en doperwten. Roer alles goed door.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met de geroosterde pijnboompitjes, de verse basilicum en eventueel nog extra kaas voor erover.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.