Orecchiette met venkelworst en wilde spinazie
30 minuten
Eerlijk is eerlijk, orecchiette zal ik niet snel zelf maken: want dat is nogal een klus. Het zijn lekker kuipjes waarin de smaak blijft hangen en als je gelukt hebt een stukje worst en wilde spinazie. Ik gebruik altijd worst van Brandt & Levie, met echte venkelzaadjes en varkensvet. Dat zorgt ervoor dat de smaak lang op je tong blijft hangen.
Orecchiette met venkelworst en wilde spinazie
Benodigdheden
- ruime koekenpan
- schuimspaan
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 4 verse venkelworsten het vel verwijderd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 300 g wilde spinazie of raapstelen grof gehakt
- 400 g orecchiette
- 25 g Parmezaanse kaas geraspt + extra ter garnering
- 1 citroen gehalveerd
- olijfolie van goede kwaliteit om erbij te serveren
Instructies
- Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het worstvlees op hoog vuur. Breek het met een houten lepel in kleine stukjes en bak tot het rondom bruin is en gekarameliseerd. Doe de knoflook erbij en bak nog 2 minuten. Voeg de spinazie toe, breng op smaak met zout en peper en fruit het mengsel al omscheppend nog 3 minuten.
- Kook de orecchiette al dente. Schep de pasta met een schuimspaan in de pan met de worst en voeg 100 ml van het kookwater toe. Maak al roerend een smeuïge saus met het kookvocht en breng het gerecht op smaak met de Parmezaanse kaas en wat citroensap. Serveer de pasta met extra parmezaan en de lekkere olijfolie.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!