Drie kazen pizza met gekarameliseerde ui (+ zelfgemaakt pizzadeeg!)

Wie heeft er zin in pizza? Deze drie kazen pizza met gekarameliseerde ui is onweerstaanbaar lekker. De combinatie van romige mozzarella, kruidige gorgonzola en pittige geraspte oude kaas maakt deze drie kazen pizza tot een absolute topper. En het leukste is: het pizzadeeg maak je helemaal zelf!

Zo maak je het pizzadeeg van deze drie kazen pizza

Om het pizzadeeg voor deze drie kazen pizza met gekarameliseerde ui gebruik ik de deeghaak van mijn keukenmachine. Ja, laat de keukenmachine het zware werk maar doen!

Ook leuk om zelf te maken: focaccia met rozemarijn, knoflook en zeezout 

Pizza met gekarameliseerde ui

Drie kazen pizza met gekarameliseerde ui (+ en zelfgemaakt pizzadeeg!)
Totale tijd1 uur 30 minuten

Drie kazen pizza met gekarameliseerde ui

Voor 2 pizza’s | Voorbereiden 15 minuten | rijzen 1 uur | Bakken 15 minuten
4.20 van 21 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

2 pizza

Voor het pizzadeeg

  • 250 gr bloem type 00
  • 7 gr gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 130 ml lauwwarm water
  • 1 el olijfolie

Voor de topping

  • 4 el tomatenpassata
  • 1 el pesto
  • 1 bol mozzarella
  • 3 uien in ringen
  • 1 el balsamico
  • 100 gr Gorgonzola
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 75 gr rucola

Bereidingswijze: 

  • Meng eerst de gist met een beetje lauwwarm water in een kommetje, roer goed door met een vork en laat even staan tot er bubbels vormen.
  • Doe olijfolie en zout in de kom van een keukenmachine met de deeghaak als opzetstuk. Voeg de bloem toe. Mix even kort door, voeg dan de gist plus de rest van het warme water toe.
  • Kneed met de deeghaak ongeveer 10 minuten of tot je een soepel en zacht deeg hebt.
  • Maak een bal van het deeg, doe dit in een kom en laat het, afgedekt met een theedoek, rijzen tot het in volume is verdubbeld. Hou 30 minuten tot een uur aan.
  • Terwijl het deeg rijst maak je de gekarameliseerde uien. De uienringen bak je in wat boter in een koekenpan, heel langzaam op zacht vuur, een minuut of 10 – of langer kan ook. De uien moeten mooi zacht en glazig zijn. Voeg helemaal aan het eind een klein beetje balsamico toe en laat dit even meebakken. Zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 250˚C. Als je een pizzasteen hebt, doe je die nu ook al in de oven.
  • Bestrooi je werkblad met wat bloem, verdeel het deeg in twee stukken en kneed even kort door.
  • Rol uit tot 2 dunne lappen eventueel met een wat dikkere rand.
  • Meng de passata met de pesto.
  • Bestrijk de pizza’s met het passata/pesto mengsel, verdeel hierover de gekarameliseerde uien, de gorgonzola, mozzarella en geraspte kaas.
  • Bak de drie kazen pizza ongeveer 15 minuten in de hete oven of tot de korst goudbruin en knapperig is. Serveer de pizza met verse rucola.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.