Carrot cake pannenkoeken

Je verwerkt de smaken in de pannenkoek zelf en je serveert ze vervolgens met een roomkaastopping. Als ik er aan terugdenk loopt het water me weer in de mond.

Maken van de pannenkoeken

Voor de carrot cake pannenkoeken doe ik de ingrediënten voor het beslag eenvoudig weg in een hoge maatbeker of in een blender en draai het tot een glad geheel. Ik gebruik hier amandelmelk, maar je kunt natuurlijk ook gewone melk of een andere plantaardige melk gebruiken naar keuze. Je wilt dat het oranje wordt dus meng de wortel, melk, ei en vanille tot je een glad oranje kleurig mengsel hebt.

De droge ingrediënten nu in een aparte kom. Voeg het wortelmengsel eraan toe en meng alles goed door. Meng het niet te lang want dan worden je pannenkoeken platter.

Het bakken van de carrot cake pannenkoeken gaat als elke andere pannenkoek. De roomkaastopping maak je klaar terwijl je ondertussen bezig bent met het bakken van je pannenkoeken. 

Overigens zijn de pannenkoeken ook nog eens lactosevrij, mits je natuurlijk de roomkaastopping dan niet gebruikt.

carrot cake pannenkoeken

 

carrot cake pannenkoeken
Totale tijd30 minuten

Carrot cake pannenkoeken

3 van 3 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 150 gr geraspte wortel
  • 280 ml amandelmelk
  • 1 groot ei
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el gedroogde cranberries
  • 180 gr bloem
  • 45 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • ½ tl zout
  • 2 el plantaardige olie
  • Boter om te bakken

Serveer met roomkaastopping:

  • 150 gr roomkaas
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el lemoncurd
  • 1 el amandelmelk optioneel, als het te dik is
  • Rasp van 1 limoen

Bereidingswijze: 

  • Doe de wortels, amandelmelk, vanille en eieren in een blender of gebruik een staafmixer. Draai tot het een oranje kleur krijgt. Het is een dik mengsel.
  • Doe bloem, suiker, bakpoeder, gedroogde cranberries, koekkruiden en zout in een kom.
  • Voeg het wortelmengsel toe en de olie en roer om alles te combineren. Niet te lang mixen, dan worden de pannenkoeken plat.
  • Verhit een koekenpan op medium vuur.
  • Doe de boter in de pan en schep wat van het beslag in het midden van de pan. Bak tot er zich bellen vormen aan de bovenkant en de randjes beginnen te kleuren.
  • Draai om en bak de andere kant.
  • Maak de roomkaastopping door de roomkaas te mengen met de lemoncurd, poedersuiker, limoenrasp en eventueel de amandelmelk om het iets dunner te maken.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 612kcalKoolhydraten: 89gProteine: 9gVet: 23gVerzadigde vetten: 9gTrans Fat: 1gCholesterol: 88mgNatrium: 825mgKalium: 246mgVezels: 3gSuiker: 50gVitamine A: 6837IUVitamine C: 2mgCalcium: 291mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.