Cake recepten

Dit recept valt onder

Frambozencake recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 20 minuten
  • Bereiden 55 minuten
  • Thema Zoete trek
  • Aantal personen 12

Ingredienten

300 g (diepvries) frambozen

225 g boter, op kamertemperatuur

125 g lichte basterdsuiker

3 eieren

2 tl vanille extract

250 g zelfrijzend bakmeel

100 g magere yoghurt

1tl anijszaad, gemalen

zeezout

Sharing is caring!

De allerlekkerste frambozencake

Ik ben dol op cakes die in 1 kom te maken zijn. Weinig afwas en maximaal resultaat. Dit cake recept met frambozen is makkelijk maar succes gegarandeerd.

je kunt deze frambozencake maken in een rechthoekig blik van 20 x 30 of in een cakeblik zoals hier op de foto. In een rechthoekig blik kun je vierkantjes snijden om te serveren en bij een gewone cakevorm zul je eerder plakken maken. Voor de smaak maakt het natuurlijk niet uit maar wel voor de baktijd.

Doordat een rechthoekig blik groter en daarmee platter is zal de cake iets sneller klaar zijn. Check het dus vooral door een houten prikker in te cake te steken. Komt het er schoon uit dan is de cake klaar.

Diepvries of vers

Hoewel je voor de cake zowel verse als diepvries frambozen kunt gebruiken geef ik zelf de voorkeur aan verse frambozen. Die zijn wat minder vochtig en ook dat heeft weer effect op het eindresultaat. Zijn de frambozen niet in het seizoen dan kan diepvries uiteraard wel maar let op dat de cake niet te nat wordt.

Probeer ook zeker eens mijn overheerlijk bananencake recept!

Frambozencake recept

Frambozencake recept

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 300 g (diepvries) frambozen
  • 225 g boter, op kamertemperatuur
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g magere yoghurt
  • 1tl anijszaad, gemalen
  • zeezout

Instructies

    Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een bakblik van ongeveer 20 bij 30 in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in.

Klop de boter luchtig met de suiker, tot het helemaal wit is. Klop dan een voor een de eieren en het vanille extract erdoor.

Spatel zelfrijzend bakmeel, anijszaad, yoghurt en een snufje zeezout erdoor.

Spatel als laatste voorzichtig de frambozen door het beslag.

Giet het beslag in de cakevorm.

Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage vernieuwt waar Miljuschka elke maand te vinden is voor het geven van toffe kookworkshops

Nog meer lekkers