Cake recepten

Dit recept valt onder

Frambozencake recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 20 min.
  • Bereiden 55 min.
  • Thema Zoete trek
  • P Aantal personen 12

Ingredienten

300 g (diepvries) frambozen

225 g boter, op kamertemperatuur

125 g lichte basterdsuiker

3 eieren

2 tl vanille extract

250 g zelfrijzend bakmeel

100 g magere yoghurt

1tl anijszaad, gemalen

zeezout

Sharing is caring!

Frambozencake recept

Ik ben dol op cakes die in 1 kom te maken zijn. Weinig afwas en maximaal resultaat. Dit cake recept met frambozen is makkelijk maar succes gegarandeerd.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een bakblik van ongeveer 20 bij 30 in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in.

Klop de boter luchtig met de suiker, tot het helemaal wit is. Klop dan een voor een de eieren en het vanille extract erdoor.

Spatel zelfrijzend bakmeel, anijszaad, yoghurt en een snufje zeezout erdoor.

Spatel als laatste voorzichtig de frambozen door het beslag.

Giet het beslag in de cakevorm.

Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.

Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage vernieuwt waar Miljuschka elke maand te vinden is voor het geven van toffe kookworkshops

Nog meer lekkers