Cajun rijstsalade met mango

35 minuten

Cajun rijstsalade met mango: een vullende maaltijdsalade met frisse en kruidige smaken. Perfect als lunchgerecht!

Hoe maak je deze cajun rijstsalade?

Hoewel veel mensen rijst vaak warm eten, is het ook echt verrukkelijk in een koude salade. Als eerste mix ik de zonnebloemolie, limoensap en suiker. Zodra de suiker is opgenomen, zet ik de dressing opzij. Ik verhit wat olie in de koekenpan en fruit hierin de ui en peterselie aan. Vervolgens voeg ik de cajunkruiden, en tijm hieraan toe. Bak dit even mee, voordat je de rijst en het water toevoegt.

Zodra het water in de pan zit, dek je de pan af, en laat je de rijst droog en gaar koken. Dit lijkt enigszins op de bereidingswijze van risotto: één van mijn andere favoriete rijstgerechten. Zodra de rijst gekookt is, schep je de maïskorrels hier doorheen, en breng je het op smaak met zout en peper. Zodra de rijst is afgekoeld, serveer je de salade met komkommer, mango en de limoendressing.  

Cajunkruiden 

Ik denk dat jullie de meeste ingrediënten in de rijstsalade wel zullen herkennen, maar zijn jullie ook bekend met cajun? Dit is een pittige kruidenmix (maar niet te overheersend), die gerechten een kruidige smaak geeft. Het wordt gemaakt van onder andere zout, cayennepeper, zwarte peper, witte peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, selderij, tijm, oregano en basilicum

Cajun rijstsalade met mango

Cajun rijstsalade met mango

Cajun rijstsalade met mango

4.32 van 22 stemmen
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Bijgerecht, Lunch
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 limoenen sap van 1 en 1 in partjes
  • 1 tl fijne kristalsuiker
  • 1 groene chilipeper in dunne ringen
  • 1 ui fijngesnipperd
  • ½ bosje peterselie steeltjes fijngehakt, blad grofgehakt
  • 2 el cajunkruiden
  • 1 tl tijm
  • 300 g witte rijst
  • 300 g maiskorrels uitgelekt
  • zout en zwarte peper
  • ½ komkommer in kleine blokjes
  • 1 mango in blokjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes

Instructies
 

  • Meng 1 eetlepel zonnebloemolie met het limoensap en de suiker tot de suiker is opgelost. Schep de groene chilipeper erdoor, breng de limoendressing op smaak met zout en peper en zet apart.
  • Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een grote kookpan. Fruit hierin de ui en peterseliesteeltjes 5 minuten op laag vuur. Bak de cajunkruiden en tijm 1 minuut mee, schep dan de rijst erdoor en voeg 600 ml water toe. Dek af, breng aan de kook, draai het vuur helemaal omlaag (gebruik je kleinste pit) en laat de rijst in circa 10 minuten zachtjes droog en gaarkoken.
  • Roer de rijstkorrels los, schep de maiskorrels erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep op een grote schaal en laat 5 minuten afkoelen.
  • Roer de komkommer en mango door de rijst en sprenkel de limoendressing erover. Top met het peterselieblad en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.