Rijstsalade met pinda’s

25 minuten

Heerlijke tropische rijstsalade met pinda’s

Op het moment dat ik dit schrijf komt de regen met bakken naar beneden. Nu hoop ik natuurlijk dat – tegen de tijd dat jij dit leest – inmiddels de zon weer schijnt en we heerlijk buiten kunnen genieten van een zomerse avond in de tuin of op het balkon.

Want deze tropische rijstsalade is bij uitstek geschikt voor een lekker warme zomerse avond, waarbij je niet al te lang in de keuken wilt staan. Het is makkelijk om te maken en nog makkelijker als je toevallig al een restje met rijst over hebt.

Aziatische smaken

De dressing van deze rijstsalade heeft een Aziatische twist. Ik vind dat altijd heerlijk op het moment dat de zomer weer in de lucht zit. Nog fijner aan deze rijstsalade is dat je het ook makkelijk mee kunt nemen naar je werk. Handig om wat extra te maken en op die manier alvast voor de volgende dag je lunch gereed te hebben!

Door het te laten staan hebben de smaken bovendien de tijd om goed in te trekken. Nog zo’n lekkere zomerse salade is bijvoorbeeld deze inktvissalade!

Tropische rijstsalade

Tropische rijstsalade

Rijstsalade met pinda’s

3.96 van 25 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Salade
Keuken Gezond, Vegetarisch
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 6 stengels lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 mango

Dressing

  • 1 limoen rasp
  • 1 kleine rode peper zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
  • 10 gram gember geraspt
  • 1 el ketjap manis
  • 20 ml sesamolie
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 120 gr pinda's
  • peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen. Snijd de paprika en de mango in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes. Meng alle ingredienten voor de salade door elkaar en voeg wat peper en zout toe.
  • De dressing voor de salade maak je door de fijngehakte rode peper, de geraspte gember, het limoensap en de zest te mengen met de ketjap en de twee olie-soorten. Mix het goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de pinda's, hak ze grof en laat even afkoelen voor je ze over de salade serveert.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.