Dus ik zou zeggen houd de socials goed in de gaten, want deze workshop wil je niet missen. Om je alvast een voorproefje te geven, deel ik een heerlijke traditionele pasta van Roberta: cacio e pepe.
Wat is Cacio e pepe?
Cacio e pepe betekent letterlijk ‘kaas en peper’ in het Italiaans. Het zijn dan ook de hoofdingrediënten van deze geweldige pasta. De pasta wordt traditioneel gemaakt met spaghetti. Maar je kunt natuurlijk ook variëren met jouw favoriet. Het geheim van een goede cacio e Pepe is het emulgeren van het pastakookwater en de Pecorino. Samen vormen de twee een vreselijk lekkere romige saus. Klontjes wil je vermijden, voeg de kaas daarom geleidelijk toe en vermijd te hoog vuur onder je pan.
DiscoDip
Na jaren de lekkerste dingen over de hele wereld te hebben gezocht, gegeten en gekookt breng ik nu alles samen op een festival: DiscoDip. Het is hét festival voor alle lekkerbekken van Nederland. Natuurlijk zijn alle denkbare parels rondom eten en drinken aanwezig. Ik heb ze hoogstpersoonlijk voor jullie geselecteerd.
We gaan ook zelf aan de slag met grote ambachtslieden in de keuken. Dus er zijn workshops en demonstraties, waaronder een Italiaanse workshop van Roberta Pagnier. Het wordt ook echt een feestje. Ik hoop dat jullie met mij meedansen tot we erbij neervallen. Als afsluiter gaan we natuurlijk marshmallows roosteren bij een kampvuurtje. En dat allemaal buiten in de natuur van Bussloo op 24, 25 en 26 mei. Hier wil je bij zijn, koop je kaarten nu. Ik heb er ontzettend zin in! Jij?
Pasta recepten
Wat is er nu lekkerder dan een goed bord pasta, nee precies, niets. Net zoals deze cacio e pepe, maar ik heb nog veel meer pasta recepten voor je. Zoals mijn bolo, of pasta Carbonara of met truffel, of met pesto. Man oh man, ik kan eindeloos doorgaan.

Cacio e pepe van Roberta Pagnier
Ingrediënten
Bereidingswijze:
- Maal een flinke eetlepel peperkorrels fijn met een vijzel.
- Breng een pan water met een snuf zout aan de kook. Voeg de 350 gram spaghetti toe aan het kookwater en kook het in de helft van de aangegeven kooktijd (ongeveer 5-6 minuten).
- Giet de spaghetti af en bewaar het pastawater.
- Rooster de fijn gemalen peper in een droge koekenpan, tot dat de peper gaat geuren.
- Voeg een soeplepel pastawater bij de peper in de koekenpan. Voeg vervolgens de spaghetti toe en laat het de resterende kooktijd koken in de koekenpan. Kookt het droog? Voeg dan nog wat pastawater toe.
- Rasp ondertussen de Pecorino. Is de pasta al dente? Voeg dan beetje bij beetje de geraspte Pecorino toe aan de koekenpan. Het zetmeel in het pastawater en de kaas zorgen samen voor een romige consistentie. Garneer met nog meer kaas.


Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.