Pasta pomodoro van The Pasta Queen

20 minuten

Je kent haar vast wel, socialmediasensatie Nadia Caterina Munno aka The Pasta Queen. Ik ben al jaren fan van haar en nu was het aan mij om in haar voetsporen te treden voor het aankomende Miljuschka Magazine. Zo zet ik haar in het zonnetje, maar dat niet alleen. Ik heb haar ook mogen interviewen (mamma mia!) En dat niet alleen, ik heb natuurlijk ook een recept van haar gemaakt. Een echte klassieker, pasta pomodoro. 

The Pasta Queen

Nadia Caterina Munno, ook bekend als “The Pasta Queen”, is een Italiaanse chef-kok en socialemediapersoonlijkheid die bekendheid heeft gekregen door haar passie voor pasta en traditionele Italiaanse gerechten te delen via platforms zoals TikTok, Instagram en YouTube. Ze staat bekend om haar eenvoudige, authentieke recepten en haar vermogen om de kunst van pastamaken toegankelijk te maken voor thuiskoks over de hele wereld. Munno heeft ontzettend veel volgers op sociale media en deelt regelmatig inspirerende en instructieve content over pasta en Italiaanse keuken. Haar bijnaam “The Pasta Queen” komt voort uit haar expertise en toewijding  voor het maken van een overheerlijk bord pasta. Ohja, en voeg daar een beetje Dolce&Gabbana, een flinke scheut Sophia Loren aan toe en je hebt The Pasta Queen. 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door The Pasta Queen (@the_pastaqueen)


 

Pasta pomodoro

Waar The Pasta Queen zo goed in is, is het maken van authentieke pasta gerechten. Zo ook deze pasta pomodoro. Pasta pomodoro is een pastagerecht dat bestaat uit pasta, in dit geval spaghetti, geserveerd met een saus op basis van… TOMATEN! Maar natuurlijk. “Pomodoro” betekent “tomaat” in het Italiaans, dus de saus draait meestal om tomaten als belangrijkste ingrediënt. Het gerecht wordt vaak gemaakt met ingrediënten zoals tomaten, knoflook, olijfolie, basilicum en soms een vleugje rode peper voor wat extra pit. Deze versie van het recept wordt met 3 verschillende tomaten gemaakt, die je met behulp van een passeerzeef omtovert in een mooie saus. 

 

Pasta pomodoro miljuschka

Pasta pomodoro van The Pasta Queen

5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang diner, Hoofdgerecht
Keuken Italiaane keuken
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Stamppotstamper
  • (passeer)zeef

Ingrediënten
 

  • 1 blik gele tomaten
  • 1 blik gepelde rode tomaten 
  • 1 blik cherrytomaten  pomodorini
  • 2 tenen knoflook
  • Flinke scheut olijfolie  
  • 8 gr verse basilicum
  • 400 gr spaghetti
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verhit een koekenpan met een flinke scheut olijfolie. Doe hier de knoflooktenen met schil in.  
  • Vervolgens doe je de gele tomaten, gepelde rode tomaten, cherrytomaten uit blik en basilicum in de pan. Laat dit even goed pruttelen.
  • Plet de tomaten in de pan met een stamppotstamper en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de tenen knoflook uit de pan.
  • Zeef de tomaten in de passeerzeef totdat er een gladde saus ontstaat.
  • Breng een grote pan met water aan de kook. Breng op smaak met een flinke snuf zout. Kook vervolgens de spaghetti 2 minuten.
  • Doe de gekookte spaghetti bij de tomatensaus in de pan. Voeg een flinke scheut pastawater toe en laat het geheel nog even goed doorkoken.
  • Dien de pasta op in een diep bord en maak af met een blaadje basilicum.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Marketing Miljuschka