Budget recepten

Groene erwtenrisotto

Samenvatting

  • Bereiden 40 minuten
  • Aantal personen 4

Ingredienten

Voor de pesto

35 gr pijnboompitjes

100 gr geroosterde hazelnoten

160 gr spinazie

250 gr ontdooide doperwten

35 gr geraspte parmezaanse kaas

1 teentje knoflook

Sap van 1/2 citroen

2 el olijfolie

zeezout

peper

Risotto

250 gr arboriorijst

2 el olijfolie

2 uien, fijngesneden

4 teentjes knoflook, fijngesneden

100 ml witte wijn

1 liter groentebouillon

4 el parmezaanse kaas geraspt

rasp van 1 citroen (en sap eventueel)

1 tl zeezout

zwarte peper

250 gr bevroren doperwten

160 gr bevroren tuinbonen

1/4 van de hierboven gemaakte pesto

1 klont boter optioneel

Sharing is caring!

Groene erwtenrisotto

Deze makkelijke groene erwtenrisotto ziet er prachtig uit door de lekker groene kleur. Die kleur komt geheel van de doperwtjes die je nu ook vers kunt krijgen.

Is het niet de tijd voor verse doperwten of heb je geen zin om al die erwten te doppen? Dan kun je dit gerecht ook prima maken met diepvries erwtjes. Wel even laten ontdooien voor je de doperwtenpesto maakt.

Groene risotto

Groene erwtenrisotto met erwtenpesto

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Voor het recept van de pesto gebruik je slechts 1/4 van de hoeveelheid in het recept. Gebruik de overige 3/4 voor bijvoorbeeld je pasta de volgende dag of rooster een broodje en besmeer dit met wat van de pesto.

Ingrediënten

Voor de pesto

  • 35 gr pijnboompitjes
  • 100 gr geroosterde hazelnoten
  • 160 gr spinazie
  • 250 gr ontdooide doperwten
  • 35 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Sap van 1/2 citroen
  • 2 el olijfolie
  • zeezout
  • peper

Risotto

  • 250 gr arboriorijst
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 4 el parmezaanse kaas geraspt
  • rasp van 1 citroen (en sap eventueel)
  • 1 tl zeezout
  • zwarte peper
  • 250 gr bevroren doperwten
  • 160 gr bevroren tuinbonen
  • 1/4 van de hierboven gemaakte pesto
  • 1 klont boter optioneel

Instructies

  1. Voor de pesto voeg je alle ingredienten bij elkaar in de keukenmachine of in de staafmixer en draai glad. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe indien nodig en breng het geheel op smaak met zout en peper


Voor de Risotto

  1. Neem een wok of een andere grote pan en verhit hierin de olijfolie op medium vuur. Voeg de ui toe en bak deze tot glazig.
  2. Voeg de knoflook toe en bak deze een minuutje mee voor je de rijst en de wijn toevoegt aan de pan. Roer alles goed door en laat de wijn zo goed als helemaal verdampen.
  3. Nu voeg je elke keer een kwart van de bouillon toe. Voeg pas weer extra toe op het moment dat de bouillon bijna is verdamp en is opgenomen. Dit herhaal je tot alle bouillon op is en de rijst gaar. Dit proef je het beste even. De korrel mag nog wel een beetje stevig zijn maar niet 'kalkachtig'
  4. Roer een kwart van de pesto door de risotto en voeg de tuinbonen en de doperwten toe. Kook dit voor het laatste minuutje even mee en voeg dan de citroenrasp, sap (eventueel) en de extra parmezaanse kaas toe.
  5. Breng het geheel op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog een klont boter toe voor een extra romig effect.

Nog meer lekkers