Ik gebruik voor dit recept zachte geitenkaas; haal deze op tijd uit de koelkast zodat deze goed smeerbaar is. Welk brood je als basis kiest, is aan jou: ik vind wit zuurdesembrood bijvoorbeeld fantastisch voor deze bruschetta met geitenkaas.
Geitenkaas
Geitenkaas is een van die kazen die je bij elk gerecht een beetje extra karakter geeft. De zachte, romige textuur is perfect voor op bruschetta, vooral in combinatie met de frisse perzik en de notige crunch van de walnoot. Geitenkaas heeft van nature een milde, licht pittige smaak die heerlijk contrasteert met zoete of hartige toppings. Als je een geitenkaas kiest, let dan op de structuur: een zachte variant is het beste voor deze bruschetta, zodat je het lekker kunt uitsmeren. Voeg je munt en walnoten toe, en je hebt een smaakexplosie!
Probeer ook eens mijn bruschetta met meloen en prosciutto


Bruschetta met geitenkaas, perzik en walnoot
Ingrediënten
- 2 stuks rijpe perzik of nectarine
- 4 sneetjes mooi brood niet te groot
- 8 stuks walnoten grof gehakt
- 100 gr zachte geitenkaas
- 2 takjes munt
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Rooster of gril de sneetjes brood tot goudbruin.
- Verdeel de geitenkaas over de vier sneetjes brood. Snij de perzik in reepjes en beleg de boterhammen hiermee. Afhankelijk van het formaat van het brood heb je aan een halve perzik genoeg.
Voedingswaarde per portie
- Recepten
- Brood recepten
- Bruschetta recepten
- Dieetsoorten
- Italiaanse recepten
- Kaas recepten
- Lunch recepten
- Paas recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten
- Voorgerechten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.