Leuk voor Pasen: chocolade eiernestjes

Tijd

Categorieën: Pasen, Recept, Zoete recepten

Deze chocolade eiernestjes zijn een heel leuk en makkelijk receptje om met de kids te maken. Je hebt er niet veel voor nodig en je kunt ze zo mooi versieren als je zelf wilt!

Hoe maak je de chocolade eiernestjes?

Je begint met het smelten van de chocola. Ik gebruik hier melkchocola maar je kunt natuurlijk ook prima pure chocola gebruiken. Of een mix van beiden is ook lekker. Terwijl de chocola smelt breek ik wat cornflakes in een grote kom. Je hoeft het niet heel klein te breken, het hoeft geen gruis te worden.

Zodra de chocola gesmolten is verdeel je dit over de cornflakes. Zorg dat alle cornflakes wat van de chocola hebben meegekregen en ze allemaal een bruin jasje hebben.

Verdelen

Verdeel de cornflakes nu over 12 cupcake papiertjes. Leuk als je daar toevallig ook paascupcake papiertjes voor hebt, maar dat is geen must. Het is wel het handigste als je de papiertjes in een muffinblik zet, dan kun je ze makkelijk verplaatsen. En blijft de rommel een beetje beperkt.

In het midden van de cornflakes maak je een klein nestje. Dus in elk papiertje komt een holletje in het midden. Daar leg je per nestje drie eitjes in en je chocolade eiernestjes zijn compleet. Overigens wel handig om hier eitjes te gebruiken zonder papiertjes. Anders hapt het straks een beetje onhandig weg.

Uitharden

Laat nu de chocolade eiernestjes goed uitharden voor je ze serveert. Uitharden duurt ongeveer 2 uur. Hoeft niet perse in de koeling maar dan gaat het wel sneller.

Check hier alle paasrecepten.

chocolade eieren

chocolade eieren

Chocolade eiernestjes

Deze leuke traktatie kun je goed maken met de kids!
5 van 5 stemmen
Bereidingstijd 10 min
Uitharden 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 min
Gang Koek & Gebak
Porties 12 personen

Ingrediënten
 

  • 200 gr melkchocola in stukjes
  • 85 gr cornflakes grote stukken iets kleiner gemaakt
  • 1 zak kleine paaseitjes
  • 12 cupcake papiertjes

Instructies
 

  • Doe de stukjes melkchocola in een hittebestendige kom.
  • Smelt de chocola au bain marie. Giet de gesmolten chocola over de cornflakes en roer het goed door tot het gecombineerd is.
  • Verdeel de cornflakes over cupcake papiertjes en maak een holletje in het midden voor het ‘nestje’. Doe drie eitjes per nestje erin.
  • Laat afkoelen en uitharden (ongeveer 2 uur)

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!