Een supersnelle sandwich voor bij de lunch: een broodje caprese met homemade pesto! Superromig door de mozzarella, fris door de tomaat en kruidig door de pesto.
Als broodje koos ik voor Italiaanse bollen, maar hiermee kun je uiteraard volop variëren. Italiaanse focaccia is bijvoorbeeld heerlijk, maar een dikke snee ambachtelijk zuurdesembrood is ook de ideale basis voor dit snelle broodje caprese.
Zelf pesto maken voor dit broodje caprese?
De pesto kun je kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk nog leuker voor dit broodje caprese! Zelf pesto maken doe je door 50 gram verse basilicum, 75 gram geroosterde pijnboompitten, 75 gram geraspte Parmezaanse kaas en 150 ml extra vergine olijfolie samen in een keukenmachine, vijzel of hakmolen tot een mooie puree te draaien.
Tip: voeg eerst alle ingrediënten toe behalve de olie, en giet daarna de olijfolie in gedeeltes erbij, tot de pesto de gewenste dikte heeft. Haal de pesto uit de machine en breng op smaak met zout en peper.
Probeer ook eens mijn broodje parmaham recept.

Broodje caprese met homemade pesto
Ingrediënten
- 4 grote tomaten in plakken
- 4 Italiaanse bollen opengesneden
- 2 stuks buffelmozzarella in stukken gescheurd
- 4 el basilicumpesto gekocht of zelfgemaakt
- paar blaadjes basilicum om te serveren
Bereidingswijze:
- Neem de Italiaanse bollen en beleg de onderste helft van alle broodjes met de pesto.
- Verdeel hierover de plakken tomaat en eindig met hierop de buffelmozzarella. Bestrooi met wat peper en eventueel zout.
- Serveer de broodjes caprese met de extra verse basilicum erover.
- Recepten
- Brood recepten
- Dieetsoorten
- Italiaanse recepten
- Lunch recepten
- Sandwiches
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.