Broodje caprese met homemade pesto

Een supersnelle sandwich voor bij de lunch: een broodje caprese met homemade pesto! Superromig door de mozzarella, fris door de tomaat en kruidig door de pesto.

Als broodje koos ik voor Italiaanse bollen, maar hiermee kun je uiteraard volop variƫren. Italiaanse focaccia is bijvoorbeeld heerlijk, maar een dikke snee ambachtelijk zuurdesembrood is ook de ideale basis voor dit snelle broodje caprese.

Zelf pesto maken voor dit broodje caprese?

De pesto kun je kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk nog leuker voor dit broodje caprese! Zelf pesto maken doe je door 50 gram verse  basilicum, 75 gram geroosterde pijnboompitten, 75 gram geraspte Parmezaanse kaas en 150 ml extra vergine olijfolie samen in een keukenmachine, vijzel of hakmolen tot een mooie puree te draaien.

Tip: voeg eerst alle ingrediƫnten toe behalve de olie, en giet daarna de olijfolie in gedeeltes erbij, tot de pesto de gewenste dikte heeft. Haal de pesto uit de machine en breng op smaak met zout en peper.

Probeer ook eens mijn broodje parmaham recept.

Broodje caprese

Broodje caprese
Totale tijd5 minuten

Broodje caprese met homemade pesto

4 van 5 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 4 grote tomaten in plakken
  • 4 Italiaanse bollen opengesneden
  • 2 stuks buffelmozzarella in stukken gescheurd
  • 4 el basilicumpesto gekocht of zelfgemaakt
  • paar blaadjes basilicum om te serveren

Bereidingswijze: 

  • Neem de Italiaanse bollen en beleg de onderste helft van alle broodjes met de pesto.
  • Verdeel hierover de plakken tomaat en eindig met hierop de buffelmozzarella. Bestrooi met wat peper en eventueel zout.
  • Serveer de broodjes caprese met de extra verse basilicum erover.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Gedoe uit, feest aan

Miljuschka Magazine

Deze feestdagen doen we het anders. Zonder gedoe en met heel veel feest! Van kerstmenu's tot comfortfood en heel veel meer. Jij hoeft je nergens zorgen om te maken.

Daarnaast bestaat Miljuschka Magazine 5 jaar! En wie jarig is, trakteert. Dus sluit je nu een abonnement af, dan krijg je daar heel veel lekkers bij.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.