Broodje parmaham recept

Ik ben tijdens mijn puberteit opgegroeid in de Scheldestraat in Amsterdam. Omdat mijn moeder werkte, haalde ik van mijn zuurverdiende centjes zelf vaak ‘s middags eten bij de Italiaanse traiteur Feduzzi.

Hun zelf geïmporteerde Prosciutto, oftewel parmaham, is ongeëvenaard. En toen ik zwanger was, was dit één van mijn vele cravings. Ik durf daarom te zweren dat mijn kinderen voor een groot deel uit Prosciutto bestaan. 

En ik moet toegeven: nog steeds rij ik vaak een blokje om voor dit heerlijke broodje parmaham. Het is eigenlijk een wonder dat mijn bloedvaten nog niet zijn dichtgeslibd. Maar dit super lekkere broodje parmaham met gorgonzola kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken.

Ciabatta

Je kunt natuurlijk elk soort brood gebruiken wat je maar wilt, maar ik vind dit het lekkerste op een ciabatta. Je kunt hiervoor 1 grote ciabatta gebruiken of twee kleine. Het broodje parmaham smaakt er zeker niet minder om.

Of probeer eens mijn tosti met gerookte kip!

Broodje parmaham recept

Broodje parmaham

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Brood, Lunch
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 2 ciabatta
  • 100 gram gorgonzola dolce
  • 100 gram dungesneden prosciutto
  • Eetlepel olijfolie
  • Zout en peper

Instructies
 

  • In een paar handelingen kun je al genieten van dit heerlijke broodje parmaham. Snij allereerst de ciabatta doormidden. Verdeel vervolgens de gorgonzola over het onderste deel van het broodje.
  • Leg daar vervolgens de parmaham op. Besprenkel nu het bovenste broodje met olijfolie en bestrooi het met peper en zout. Klaar! Dat wordt vast en zeker met volle teugen genieten!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.