Big Mac taco’s
40 minuten
Dit recept is voor burgerliefhebbers die in zijn voor verandering en houden van een lekkere crunch. Let me introduce you to my Big Mac taco’s. De standaard burgerbroodjes vervang ik door een knap staaltje gouden heerlijkheid. En de saus die van deze sappige burgers in tacoschelp druipt, is om je vingers van bij af te likken.
Taco Tuesday
Wist je dat dinsdag de perfecte avond is voor taco’s? Taco Tuesday is jaren gelden ontstaan in Amerika toen Mexicaanse restaurants speciale aanbiedingen hadden op de dinsdag om klanten aan te trekken. Later waaide de Taco Tuesday trend ook over naar ons kikkerlandje. Heerlijk als je het aan mij vraagt.
De voorraadkast plunderen
Soms heb ik van die dagen, waarop ik allerlei leftovers in de koelkast heb staan en besluit om geen boodschappen te doen. Van leftovers kun je namelijk ook prima wat klaarmaken! Toen ik dit recept bedacht was het ook zo’n dag. Toen ik tijdens het rondsnuffelen in mijn voorraadkast taco schelpen zag staan wist ik het direct: het was tijd voor de meest juicy Big Mac taco burgers ever. Ik had nog gehakt, augurken, sla en cheddar in de koelkast staan én van kruiden, azijn en saus heb ik altijd meer dan genoeg in huis. Kortom: alles wat ik nodig had voor deze heerlijke maaltijd was binnen handbereik. Toen we de maaltijd met het gezin aan het verorberen waren, vond iedereen het heerlijk. Daarnaast zien deze er ook nog eens fantastisch uit! Een goede reden om deze leftover maaltijd met jou te delen. Misschien heb jij alles ook wel in huis?
Wil je nu nog meer lekkere taco’s uitproberen? Probeer dan ook eens mijn kikkererwten taco’s met chorizo en kaas, kip fajita traybake met soft taco’s, vistaco’s met avocado-mangosalsa of zoete pancake taco’s met chocolade drizzle.
Big Mac taco's
Benodigdheden
- 1 Oven
- 1 Bakplaat
- 1 Steelpannetje
- 1 koekenpan
Ingrediënten
- 4 grote augurken
- 1 kropje romaine sla
- 220 ml ketchup
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 8 tacoschelpen
- 16 plakjes cheddar kaas
- 500 gr gemengd gehakt
- 2 el paneermeel
- 1 ei
- 1 el uienpoeder
- 25 gr roomboter
- snuf peper
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 130 graden (elektrisch), 110 graden (hetelucht).
- Snijd de augurk en de tomaat in plakjes. Haal de blaadjes van het kropje sla los.
- Maak de Big Mac saus: Verwarm in een steelpannetje ketchup, basterdsuiker, witte wijnazijn en 1 eetlepel gerookt paprikapoeder en laat de suiker oplossen. Kook 5 minuten door tot een wat dikkere saus en laat het geheel afkoelen. Zet eventueel in de koelkast.
- Leg de taco schelpen op een bakplaat, leg in elke schelp 2 plakjes cheddar kaas en zet ze in de oven. Laat de kaas in 15 minuten smelten.
- Meng paneermeel, ei, uienpoeder, 1 eetlepel gerookt paprikapoeder, peper en zout door het gehakt en kneed er 16 kleine burgertjes van 3 centimeter van (2 per tacoschelp). Smelt een klontje boter in een ruime koekenpan en bak de burgertjes rondom bruin en gaar.
- Vul elke tacoschelp met sla, 2 burgertjes, augurk, tomaat en een paar flinke lepels saus.
Notities
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.