De meest creamy mac & cheese ooit

40 minuten

Vandaag is jullie geluksdag. Op het menu staat namelijk de meest creamy Amerikaanse ovenpasta ooit. Let me introduce you to: mac & cheese. De combinatie van macaroni en kaas weet mij iedere keer opnieuw te verrassen. De kaas maakt dit gerecht ontzettend romig en de pasta geeft het een goede stevigheid. Simpelweg onweerstaanbaar!

Mac & Cheese

Mac & Cheese

Wie wordt er nou niet blij van een goede pasta ovenschotel? Deze ultieme mac & cheese tovert in ieder geval altijd een lach op mijn gezicht. De warme kaassaus maak ik met drie kazen: mozzarella, cheddar en jong belegen kaas. Door verschillende soorten kaas te combineren, creëer je meer diepte in het gerecht. De slagroom en melk, zorgen ervoor dat de saus lekker creamy wordt. De macaroni dompel ik volledig onder in de kaassaus. Belangrijk: want, als je stukken overslaat, dan kan de macaroni op deze plekken uitdrogen en dat wil je absoluut niet. Mijn ultieme tip: zet de oven na een kwartiertje op de grillstand, dan krijg je een mega lekkere crunchy kaaskorst. 

Eten jouw kinderen met veel moeite hun groente op? Probeer dan ook eens mijn mac & cheese met broccoli. De broccoli in dit gerecht is goed verborgen, door de ontzettend lekkere smaak van de pasta ovenschotel. Benieuwd naar meer pastagerechten? Bekijk dan vooral al mijn recepten voor pasta

 

 

Mac & Cheese

Creamy mac & cheese

4.24 van 194 stemmen
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 ovenschaal (ingevet)
  • 1 Garde
  • 1 hoge koekenpan
  • 1 kom

Ingrediënten
 

  • 500 gr macaroni
  • 75 gr boter
  • 500 ml halfvolle melk
  • 250 ml slagroom
  • 350 gr geraspte cheddar
  • 250 gr geraspte jong belegen kaas
  • 180 gr geraspte mozzarella
  • 20 gr bloem
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 gr uienpoeder
  • 1 gr paprikapoeder
  • 1/2 gr zwarte peper
  • snuf zout

Instructies
 

  • Kook de macaroni in 7 minuten beetgaar en giet het water af. Voeg vervolgens 25 gram boter toe aan de macaroni en roer totdat deze gesmolten is. Vet een ovenschaal in en verdeel de macaroni over de schaal.
  • Hussel in een kom de drie geraspte kazen met elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Smelt op laag vuur 50 gram boter in een koekenpan en voeg de bloem toe. Roer door tot er een goudbruine kleur ontstaat. Voeg vervolgens de melk en slagroom toe. Roer het geheel goed door (op laag vuur) met een garde, tot er een wat dikkere saus ontstaat.
  • Houd 1/4 kaas apart. Voeg handje voor handje de overige 3/4 kaas toe aan de saus. Let op: een nieuw handje kaas mag pas worden toegevoegd als het vorige is gesmolten. Blijf tussendoor zachtjes roeren met de garde. Zodra alle kaas is gesmolten, haal je de pan van het vuur en voeg je alle kruiden toe aan de kaassaus. Dit roer je nogmaals goed door.
  • Schenk de kaassaus over de macaroni in de ovenschaal. Hussel vervolgens alles goed door elkaar, zodat de macaroni compleet bedekt is met saus. Verdeel de apart gehouden kaas erover.
  • Zet de mac & cheese 15 tot 20 minuten* in de oven op 220 graden. Zodra de mac & cheese een goudbruine kaaskorst heeft, is deze goed.

Notities

*Tip: zet de oven na 15 minuten op de grillstand. Zo zorg je ervoor dat jouw pasta een lekkere crunchy kaaskorst krijgt.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Mac & Cheese closeup

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.