Plat Amsterdamse taco’s

Tijd

Categorieën: Diner, Recept
Plat Amsterdamse taco's

Ik ben dol op de Ridammerhoeve, een geitenboerderij in het Amsterdamse bos. De geitjes daar worden voornamelijk gebruikt voor hun melk (en daar maken ze weer heerlijke geitenkaas van)

Maar de Amsterdamse boeren besloten ook het vlees zelf te verwerken. Met dat vlees maak ik een lekker geitenvleesstoofpotje. Op het eerste festival van de 24Kitchen Food Truck Challenge, bij Taste of Amsterdam, besloot ik iets te doen met het Amsterdamse geitenvlees van de Ridammerhoeve en dacht meteen aan barbacoa, een gerecht dat ik had gezien in Los Angeles. Stoofvlees van geit op een taco. En waarmee beter een challenge te beginnen dan met een taco? Immers, een groot deel van de foodtruckcultuur is daarmee ooit begonnen. Ik heb de taco een beetje gepimpt door zoetzure ui, tomatenchutney en zoete aardappelchips als topping te gebruiken. Uiteindelijk heb je een regenboog van kleuren en een universum van structuren op één taco te pakken.

Bereiden van de Amsterdamse taco

Voor de taco gebruik ik geitenvlees dat een uur of zes nodig heeft om gaar te stoven. Wil je liever geen geitenvlees gebruiken of kun je het nergens vinden dan kun je altijd kiezen voor ander stoofvlees. Het hoeft niet perse geit te zijn.

Het recept voor de tomatenchutney vind je hier.

Plat Amsterdamse taco's

Plat Amsterdamse taco’s

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 10 portie(s)

Benodigdheden

  • Benodigdheden
  • Blender
  • Braadslee of grote kom
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
 

Ingrediënten

    Gestoofd geitenvlees

    • 500 gr geitenvlees dit mogen hamlapjes zijn maar ook vlees van de bout
    • Zout en versgemalen zwarte peper
    • 1/2 gele ui
    • 3 jalapeno pepers
    • 6 pimentbessen
    • 1 tl komijnpoeder
    • 2 el gedroogde oregano
    • 1 el verse tijmblaadjes
    • 3 teentjes knoflook
    • 40 ml appelazijn
    • 60 ml water

    Taco's

    • 1 rode kool
    • 1 bosje verse koriander
    • 10 zachte tortilla's
    • 500 gr gestoofd geitenvlees
    • Zoetzure rode ui
    • 200 ml zure room
    • Zoete aardappelchips
    • Tomatenchutney

    Instructies
     

    Instructies

    • Voor de taco gebruik ik geitenvlees dat een uur of zes nodig heeft om gaar te stoven. Wil je liever geen geitenvlees gebruiken of kun je het nergens vinden dan kun je altijd kiezen voor ander stoofvlees. Het hoeft niet perse geit te zijn.

    Disclaimer

    De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

    Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
    Miljuschka Witzenhausen
    Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

    Delen is fijn!