Makkelijke mac & cheese

20 minuten

Het is het ultieme Amerikaanse ovenpasta gerecht: Mac & Cheese… En absoluut een van mijn favorieten. Pasta word ik per definitie al erg blij van. Nagenoeg alle varianten. Er is natuurlijk een goede reden dat we op de site een aparte categorie hebben aangemaakt voor pasta recepten.

Mac & cheese met… koffiemelk?

Het grappige aan dit gerecht is dat je geen echte saus maakt maar hier koffiemelk in gebruikt. Ongezoet dan wel natuurlijk. Daarnaast lekker mosterd en voor de pittigheid een beetje cayennepeper. Dat maakt deze mac & cheese net weer even anders. Ik hou van dat lekkere goudbruine korstje, dus na het koken doe ik de pan nog even snel onder de gril.

Dat hoeft overigens niet. Je kunt de Mac & Cheese ook zo al eten zonder de oven te gebruiken.

Mac & Cheese

Makkelijke mac & Cheese

4.35 van 223 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaanse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 240 gr macaroni
  • 2 el boter
  • 1/2 tl zout
  • 185 ml ongezoete koffiemelk (of slagroom)
  • 1/2 tl dijon mosterd
  • 1/2 tl cayenne peper
  • 100 gr geraspte cheddar

Instructies
 

Instructies

  • Vul je pan voor 2/3 met water, voeg het zout toe en breng aan de kook op medium hoog vuur.
  • Voeg de macaroni toe, breng weer aan de kook en kook volgens de verpakking tot al dente. Dit duurt meestal ongeveer 10 minuten maar check wat de verpakking zegt en hou de lagere kooktijd aan. De pasta blijft nog een beetje doorkoken in de saus dus hou daar rekening mee.
  • Giet de macaroni af en doe terug in de pan. Zet het vuur laag. Voeg de boter toe en roer tot dit gesmolten is.
  • Voeg nu de koffiemelk, mosterd en cayennepeper toe en roer goed om te combineren. Voeg de kaas toe in gedeeltes en roer elk gedeelte goed door. Wacht tot de kaas is gesmolten voor je de volgende toevoegt. Na ongeveer 5 minuten in totaal wordt de saus dikker en is je Mac in principe klaar.
  • Voor een extra krokant bruin korstje kun je de mac nog even kort onder de gril zetten, maar dit is optioneel.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.