Big Mac taco’s

Taco Tuesday

Wist je dat dinsdag de perfecte avond is voor taco‘s? Taco Tuesday is jaren gelden ontstaan in Amerika toen Mexicaanse restaurants speciale aanbiedingen hadden op de dinsdag om klanten aan te trekken. Later waaide de Taco Tuesday trend ook over naar ons kikkerlandje. Heerlijk als je het aan mij vraagt. 

De voorraadkast plunderen

Soms heb ik van die dagen, waarop ik allerlei leftovers in de koelkast heb staan en besluit om geen boodschappen te doen. Van leftovers kun je namelijk ook prima wat klaarmaken! Toen ik dit recept bedacht was het ook zo’n dag. Toen ik tijdens het rondsnuffelen in mijn voorraadkast taco schelpen zag staan wist ik het direct: het was tijd voor de meest juicy Big Mac taco burgers ever. Ik had nog gehakt, augurken, sla en cheddar in de koelkast staan én van kruiden, azijn en saus heb ik altijd meer dan genoeg in huis. Kortom: alles wat ik nodig had voor deze heerlijke maaltijd was binnen handbereik. Toen we de maaltijd met het gezin aan het verorberen waren, vond iedereen het heerlijk. Daarnaast zien deze er ook nog eens fantastisch uit! Een goede reden om deze leftover maaltijd met jou te delen. Misschien heb jij alles ook wel in huis?

Wil je nu nog meer lekkere taco’s uitproberen? Probeer dan ook eens mijn kikkererwten taco’s met chorizo en kaas, kip fajita traybake met soft taco’s, vistaco’s met avocado-mangosalsa of zoete pancake taco’s met chocolade drizzle.

Big mac taco's miljuschka

Big mac taco's miljuschka
Totale tijd40 minuten

Big Mac taco’s

4.67 van 12 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 personen
  • 4 grote augurken
  • 1 kropje romaine sla
  • 220 ml ketchup
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 8 tacoschelpen
  • 16 plakjes cheddar kaas
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 ei
  • 1 el uienpoeder
  • 25 gr roomboter
  • snuf peper
  • snuf zout

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 130 graden (elektrisch), 110 graden (hetelucht).
  • Snijd de augurk en de tomaat in plakjes. Haal de blaadjes van het kropje sla los.
  • Maak de Big Mac saus: Verwarm in een steelpannetje ketchup, basterdsuiker, witte wijnazijn en 1 eetlepel gerookt paprikapoeder en laat de suiker oplossen. Kook 5 minuten door tot een wat dikkere saus en laat het geheel afkoelen. Zet eventueel in de koelkast.
  • Leg de taco schelpen op een bakplaat, leg in elke schelp 2 plakjes cheddar kaas en zet ze in de oven. Laat de kaas in 15 minuten smelten.
  • Meng paneermeel, ei, uienpoeder, 1 eetlepel gerookt paprikapoeder, peper en zout door het gehakt en kneed er 16 kleine burgertjes van 3 centimeter van (2 per tacoschelp). Smelt een klontje boter in een ruime koekenpan en bak de burgertjes rondom bruin en gaar.
  • Vul elke tacoschelp met sla, 2 burgertjes, augurk, tomaat en een paar flinke lepels saus.

Tip!

Tip: wil je minder vlees eten? Vervang de helft van het gehakt met plantaardig gehakt. Wil je geen vlees eten? Vervang dan al het gehakt.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.

4.67 from 12 votes (11 ratings without comment)