Bieten what? Ja frietjes dus!
Bietenfrietjes zijn precies wat je denkt dat ze zijn: frietjes, maar dan van⦠biet. En laat dat nou net een van de meest ondergewaardeerde groentes in het groenteschap zijn. Want eerlijk is eerlijk: bietjes zijn zo veelzijdig en geven een gerecht diepte, kleur en een lichtzoete aardse smaak waar je u tegen zegt. En als je ze in frietjes verandert? Dan worden ze knapperig aan de buitenkant, zacht vanbinnen en gewoonweg verslavend lekker. Geen grap.
Gezond snacken, het kan echt
Friet gezond? Ja hoor. Deze knapperds zijn het levende bewijs. Bieten zitten bomvol voedingsstoffen: vezels, foliumzuur, kalium en antioxidanten. Geen enge E-nummers, geen overbodig vet, gewoon puur natuur uit de oven. Perfect als je zin hebt in iets snack-achtigs, maar wel voedzaam wilt eten. En kids? Die vinden ze vaak ook heerlijk, zeker als je ze serveert met een lekkere dip. Of gewoon met ketchup, nobodyās judging.
Hoe eet je ze? Zo creatief als jij zelf bent
Deze frietjes doen het altijd goed als bijgerecht bij bijvoorbeeld een burger, gegrilde vis of een rijkgevulde salade. Maar ze zijn ook perfect als borrelsnack, lekker met een frisse yoghurtdip, aioli of zelfs hummus met een vleugje citroen. Of gooi ze op een bakplaat met feta, verse kruiden en een kneepje limoensap voor een next level borrelhap waar je gasten van gaan smullen. Geen zin in vlees? Maak er dan een vega maaltijd van met wat noten of bonen erbij. Het kan allemaal.
Makkelijk en snel, geen gedoe
Bietenfrietjes maken klinkt misschien fancy, maar het is dus echt easy peasy. Even schillen, snijden, kruiden en hup de oven in. Geen frituurpan, geen spetters, geen gedoe. Terwijl ze rustig liggen te garen tot goudbruine frietjes (okĆ©, bordeauxrood in dit geval), kun jij gewoon de rest van je maaltijd voorbereiden of ā nog beter ā even op de bank ploffen.
Kortom: deze bietenfrietjes zijn alles wat je wilt, kleurrijk, knapperig, verrassend en gewoon retelekker.

Bietenfrietjes recept
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 10 gekookte voorverpakte bieten
- 200 g maĆÆzena
- Shichimi togarashi Japanse 7-kruidenmix
- Japanse mayonaise
- Cayennepeper naar smaak
- 1 lente-ui
Bereidingswijze:
Instructies
- Snijd de bieten in dunne frieten.
- Haal de bieten door de maïzena zodat ze rondom mooi bedekt zijn.Zet de pan met frituurvet op of zet de frituur aan (stel deze in op 180 °C).
- Frituur de frietjes circa 4 tot 5 minuten.Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de shichimi togarashi (Japanse 7-kruidenmix).Hak de lente-ui fijn. Meng de mayonaise met de cayennepeper om erbij te serveren, en bestrooi met fijngehakte lente-ui.
- Recepten
- Bijgerechten
- Dieetsoorten
- Friet recepten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Hollandse recepten
- Snacks
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka