Radijsdip met ricotta

Radijs, pittig en knapperig

Radijs is zo’n groente die vaak een beetje in de vergetelheid raakt. Zonde, want dit felroze knolletje heeft karakter. Hij is knapperig, fris en heeft zo’n fijne pittige bite, een soort mini-mosterdbommetje, maar dan uit de grond. Perfect om gerechten op te frissen, je salade wat extra pit te geven of zoals hier, te verwerken in een fantastische dip. Plus: radijs zit vol vitamine C, vezels en antioxidanten. Lekker en lief voor je lijf dus.

Radijsdip? Ja, dat wil je proeven

Deze radijsdip is allesbehalve saai. Denk aan romige ricotta met de fris-pittige crunch van radijs en een vleugje citroen of kruiden. Het is een beetje zoals tzatziki, maar dan met meer lef. Licht, luchtig, fris en een beetje eigenwijs. En het fijne? Je kunt er alle kanten mee op. Smeer ā€˜m op een dikke snee zuurdesembrood, serveer ā€˜m bij de borrel met wat rauwkost, of gebruik ā€˜m als frisse tegenhanger bij een warme quiche of gegrilde groente. Deze dip doet het overal goed.

Het beste van twee werelden: lekker & gezond!

We houden van snacks. Van dipjes. Van dingen die je met een cracker kunt opscheppen of waar je een wortel in kunt steken. En deze radijsdip? Die is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook gewoon hartstikke verantwoord. Ricotta is een lichte, frisse kaas met relatief weinig vet en veel eiwitten. Radijs geeft crunch en vitamines. Dus ja: snack ze zonder schuldgevoel, want dit is gezond genieten in z’n meest smakelijke vorm.

Makkelijk en snel

Deze dip is zo’n gerecht dat je maakt terwijl je nog een podcast luistert en je kids om een tussendoortje vragen. Je hoeft niks te koken, bakken of grillen. Gewoon hakken, mengen, proeven, klaar. En het mooie is: hij ziet er altijd uit alsof je er mega je best op hebt gedaan. Perfect dus voor last minute borrels, spontane lunches of als je gewoon even iets lekkers op tafel wilt zetten zonder gedoe.

Laat je verrassen door de kracht van simpel, fris en knapperig. Deze radijsdip is niet zomaar een bijgerecht, het is je nieuwe favoriete alleskunner!

Radijsdip met ricotta
Totale tijd30 minuten

Radijsdip met ricotta recept

Nog geen beoordelingen
Printen

Ingrediƫnten

6 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 1 bos radijs met loof
  • 150 gr ricotta
  • Peper en zout
  • 1 el citroensap

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Haal het loof van de radijsjes en bewaar de mooie blaadjes loof.
  • Was de radijs en het loof in koud water en droog goed af.
  • Snijd de radijs in heel kleine blokjes.
  • Hak 4 takjes van het loof heel fijn en meng met de radijs.
  • Meng de ricotta en citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de radijsdip op een crackertje of toastje en garneer met een beetje radijsloof.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en Ʃcht de basis voor elke stoof.

    203,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten Ć©n stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • miljuschka microplane

    Microplane

    Perfect voor het raspen van citrusvruchten, harde kaas, chocolade, knoflook, gember en ga maar door.

    21,50
    Koop via bol.com
  • Miljuschka kitchenaid

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is Ʃcht jouw beste vriend in de keuken.

    489,-
    Koop via bol.com
Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

ā€œIk zag wel dat je naar m’n cheesecakeā€

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.