Gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi

20 minuten

Deze gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi staat binnen een mum van tijd op tafel en is zomers, licht en toch vullend. Halloumi is perfect om je (maaltijd)salades extra vullend te maken: deze verse kaas, een beetje piepend tussen de tanden, grilt namelijk echt heel mooi.

De snijbonen in deze gezonde salade

De verse snijbonen in dit recept snijd ik in lange dunne reepjes, zo kun je ze kort al dente koken zodat ze nog een lekkere bite hebben. Ongeveer van juli tot oktober is de snijboon in het seizoen en dus op zijn best. Maar je kan ze tegenwoordig eigenlijk het hele jaar door kopen bij de groenteboer of goed gesorteerde supermarkt. Kun je echt geen (kwalitatieve) snijbonen vinden, gebruik dan sperzieboontjes.

Probeer ook eens deze groene bonensalade als je snijbonen over hebt!

Variaties op deze snelle salade

Deze gezonde salade kun je uiteraard aankleden zoals je wil. Voeg komkommer of bleekselderij toe, gegrilde groenten zoals courgette en broccoli, geroosterde paprika’s of frisse radijsjes. 

Toch liever geen vega salade? Voeg dan gegrilde kip (zoals kippendijen) of kalkoen toe in plaats van de halloumi. Maar eigenlijk zou ik je willen aansporen om ‘m eens lekker plantaardig te houden: je hebt in deze gezonde salade eigenlijk echt geen vlees of gevogelte nodig!

Speltsalade met halloumi

Gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi

Gezonde salade met spelt, snijbonen en halloumi

4.67 van 3 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Salade
Porties 4 personen
Calorieën 273 kcal

Ingrediënten
 

  • 150 gr spelt
  • 150 g snijbonen in lange dunne reepjes gesneden
  • 150 gr halloumi in plakken
  • 150 gr kerstomaatjes gehalveerd of in kwarten
  • 1 bosje radijs puntradijs indien aanwezig, in plakjes

Dressing

  • 2 tl mierikswortel
  • 2 el magere yoghurt naturel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken.
  • Zet een pannetje met water op en kook de snijbonen in een paar minuutjes beetgaar. Giet af en laat ook uitlekken.
  • Neem een ruime kom en meng hierin de snijbonen, de gekookte spelt, de tomaatjes en de radijs.
  • Snij de halloumi in dikke plakken en halveer deze eventueel ook weer. Zorg dat ze niet te dun of te klein zijn! Verhit ondertussen een koekenpan of een grillpan en bak hierin de halloumi tot goudbruin.
  • Maak de dressing door de yoghurt en mierikswortel goed te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer deze gezonde salade met de gegrilde halloumi en de dressing.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 273kcalKoolhydraten: 32gProteine: 15gVet: 11gVerzadigde vetten: 7gCholesterol: 1mgNatrium: 479mgKalium: 357mgVezels: 6gSuiker: 6gVitamine A: 457IUVitamine C: 16mgCalcium: 420mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.