Ice cream sandwich met Oolong

Tijd

Om thuis ijs te maken heb je helemaal geen ijsmachine nodig, alleen een metalen mengkom, een vriezer en wat geduld. Kijk maar naar deze ice cream sandwich.

De custard die de basis is voor je ijs breng je op smaak met de typisch Chinese oolongthee. Normaal doop je die digestives natuurlijk in je thee als je drinkt, maar vandaag maak je er deze geweldige ice cream sandwiches van. Indruk maken gegarandeerd.

Oolong icecream sandwiches

Ice cream sandwich met Oolong

4.5 van 2 stemmen
Gang Dessert
Keuken Aziatische

Benodigdheden

  • Metalen mengkom
  • Garde

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 20 gr oolong thee
  • 8 eidooiers
  • 100 gr kristalsuiker
  • 12-16 digestive koekjes

Instructies
 

Instructies

  • Breng de slagroom samen met de melk en de oolongthee aan de kook. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker circa 1 minuut. Giet het roommengsel geleidelijk op het eiermengsel en roer goed door.
  • Doe het geheel terug in de pan en draai het vuur laag. Blijf constant over de bodem en verwarm het mengsel tot 80°C. Gebruik hiervoor een thermometer of test met een lepel. De custard is goed als je er met je vinger een streep door kunt trekken op de achterkant van een lepel en die streep blijft staan.
  • Doe het mengsel in een metalen mengkom en laat afkoelen tot kamertemperatuur (circa 2 uur). Zet de kom in de vriezer en haal er na 30 minuten uit. Roer flink door met een garde en herhaal dit elke 20-30 minuten tot het ijs bijna helemaal is opgestijfd. Dit duurt waarschijnlijk in totaal zo’n 3-4 uur. Laat het ijs nu nog minstens 2 uur opstijven.
  • Mocht je toevallig een ijsmachine hebben, dan kun je het ijs natuurlijk ook gewoon daarin maken zoals je dat normaal gesproken doet.
  • Schep een bol ijs op een digestivekoekje en druk een tweede koekje er bovenop. Serveer direct.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!