Aziatische kippensoep recept

Tijd

Bij ziekte, liefdesverdriet of een druilerige dag is kippensoep altijd het beste antwoord. Door kip te garen in water met gember en bosui maak je zelf heel makkelijk je eigen bouillon. Daar kan echt geen blokje tegenop. Een perfect zachtgekookt eitje maakt van dit simpele gerecht een decadente doordeweekse maaltijd.

Bereidingswijze voor Aziatische kippensoep

Het maken van deze aziatische kippensoep is echt niet ingewikkeld. Het duurt wel eventjes doordat het natuurlijk goed moet doorkoken maar dat is geen actieve tijd. Ik eet de soep graag met rijstnoedels zoals hier, maar met wat overgebleven rijst is het bijvoorbeeld ook erg lekker.

Voor alle aziatische recepten check je hier!

Recept voor Chinese kippensoep

Aziatische kippensoep recept

4.34 van 3 stemmen
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Soep
Keuken Aziatische, Gezond
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 4 bosuien
  • 6 cm gember
  • 500 gr kipdijfilet
  • 1 tl zout
  • Versgemalen witte peper
  • 4 eieren
  • 400 gr rijstnoedels

Instructies
 

Instructies

  • Snijd 2 bosuien in stukken van 5 cm en de gember in plakken. Doe samen met de kippendijfilet in een pan en giet er net zo veel water op dat alles onder staat (minstens 1,5 liter). Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat circa 30 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
  • Haal de kip uit de bouillon en pluk in stukken. Haal de bosui en de gember uit de bouillon en gooi weg. Breng de bouillon op smaak met 1 tl zout en versgemalen (witte) peper.
  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de eieren 5 minuten. Haal de eieren uit het water en laat schrikken onder de koude kraan. Breng het water op smaak met zout en kook hierin de rijstnoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af onder de koude kraan.
  • Snijd de paksoi in stukken en de rest van de bosui in dunne ringetjes. Breng de bouillon weer aan de kook en doe het wit van de paksoi in de pan, kook 1 minuut. Doe het groen van de paksoi in de pan en kook tot deze is geslonken (30-60 seconden).
  • Verdeel de rijstnoedels en kip over vier kommen. Schep de bouillon met de paksoi eroverheen. Pel de eieren en snijd ze doormidden en leg een ei op elke kom. Strooi bosui over het geheel en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!