Bubbels en aardbeien: match made in heaven
Zeg nou zelf: aardbeien en champagne zijn het Brad en Angelina van de culinaire wereld (maar dan zonder de drama). Die zoete, sappige aardbeien krijgen een juicy upgrade als je ze combineert met een klein scheutje champagne of prosecco. Het maakt het fruit net wat sprankelender en verleidelijker. Wil je het feestgehalte van je dessert naar een hoger niveau tillen? Marineer je aardbeitjes even in een plens bubbels voordat je ze in het potje doet. Klein detail, groots effect, je gasten gaan denken dat je een heuse dessertdiva bent.

De ster van dit aardbeientoetje: de macadamia
De macadamianoot groeit aan de macadamiaboom en komt oorspronkelijk uit Australiƫ. De noot heeft een stugge schil en is de moeilijkst te kraken noot ter wereld. Deze noot bevat het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten en ook veel omega-7.
De macadamianoot is rijk aan vitamine B en bevat veel mineralen. Ze zijn lekker, onwijs gezond en hebben veel voordelen. De vitamines dragen bij aan de energievoorziening en de mineralen zijn goed voor de gezondheid. Zo draag bijvoorbeeld zink bij aan een goede werking van je immuunsysteem en is magnesium van belang voor een goede werking van het zenuwstelsel Ʃn je hersenen.
Ze zijn dus niet alleen heerlijk, maar hebben ook onwijs veel gezondheidsvoordelen. Deze macadamia topping is dan ook niet te missen in dit aardbeientoetje! Ook lekker om te maken met macadamianoten zijn deze knapperige nootjes uit de airfryer.
Het perfecte toetje in een potje
Dit aardbeientoetje is alles wat je wilt: romig, crunchy, fris en met dat tikkie luxe dankzij die gekarameliseerde macadamiaās. Het zachte van de mousse smelt weg op je tong, terwijl het kruimeldeeg zorgt voor die fijne bite. En dan die noten⦠jongens, die noten! Ze geven het geheel een bijna praline-achtig gevoel. In een potje geserveerd ziet het er ook nog eens superschattig uit, ideaal voor etentjes of gewoon een doordeweekse verwennerij voor jezelf. Want laten we eerlijk zijn: jij verdient dit.

Dessert in een potje: met aardbeienmousse, kruimeldeeg en gekarameliseerde macadamia’s
Ingrediƫnten
- 100 gr roomboter
- 100 gr suiker
- 1/4 tl zout
- 200 gr bloem
- 50 gr kokos
- 300 gr aardbeien
- 75 ml champagne
- 250 gr slagroom
- 170 gr Griekse yoghurt
- 5 el poedersuiker
- 125 gr suiker
- 50 gr gezouten macadamianotenĀ
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 °C. Smelt de boter. Doe de suiker met het zout, bloem en kokos in een kom. Schenk de gesmolten boter erdoor en roer door. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.Ā
- Verwijder de kroontjes van de helft van de aardbeien en snijd in kwarten. Doe met de champagne in een kom.Ā
- Verwijder de kroontjes van de rest van de aardbeien en pureer met een staafmixer. Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Spatel de yoghurt door de slagroom. Verdeel hen mengsel over twee kommen. Spatel de aardbeienpuree door 1 van de kommen. Bewaar de witte en de roze mousse in de koelkast tot gebruik.Ā
- Leg een bakplaat met een stuk bakpapier klaar. Doe de rest van de suiker in een steelpan en laat karamelliseren tot amberkleurig. Voeg de macadamianoten toe, roer even door de karamel en stort op de bakplaat. Laat uitharden. Hak grof. Giet de aardbeien af. Ā
- Verdeel de crumble over de potjes. Doe daarop een laagje aardbeienmousse en dan een schepje gemarineerde aardbeien. Verdeel daarover de yoghurtmousse. Top af met nog een beetje crumble, de macadamianoten en een gemarineerde aardbei.
Tip!
- Recepten
- Bak met Miljuschka
- Bakrecepten
- Dessert
- Feestdagen recepten
- Specials
- Valentijn recepten
- Zoete recepten
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka