Knapperige nootjes uit de airfryer

Tijd

Lekker knapperig uit de airfryer

Deze overheerlijk nootjes zijn een van mijn favoriete snacks. Ik koop noten vaak rauw zodat ik ze zelf kan verwerken zoals ik wil. Cashewnoten laten zich rauw goed weken en daar kun je dan weer een roomsaus van maken die volledig vegan is. of ik bak ze zelf om lekker op te puzzelen bij een goede film.

En daar komt de airfryer dan weer heel handig om de hoek kijken. Want ja, dit kun je ook heel makkelijk in een laagje olie doen in de koekenpan maar in de airfryer heb je geen olie nodig en gaat het mooi gelijkmatig en snel.

Uit de oven

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de nootjes in de oven te roosteren. Dat geeft het zelfde effect, maar duurt veel langer. Opwarmen van de oven en het roosteren zelf duurt zeker twee keer zo lang als in de airfryer.

Persoonlijk vind ik dat dan weer teveel gedoe voor mijn knapperige nootjes. Dus – als de airfryer er niet zou zijn – zou ik eerder kiezen voor het bakken in de koekenpan.

In dat geval verhit je een dun laagje olie in de koekenpan en hierin rooster je de nootjes. In een droge koekenpan kan zeker ook, maar ik vind ze dan toch nooit zo mooi knapperig worden. Maar wil je minder olie gebruiken dan is het zeker een optie.

Na het bakken in de olie laat je de nootjes goed uitlekken en afkoelen op een stuk keukenpapier. Pas dan zullen ze mooi krokant worden. En heb je heerlijke knapperige nootjes!

Meer recepten uit de Airfryer

Knapperige nootjes uit de airfryer

Knapperige nootjes uit de airfryer

Dit basisrecept kun je heel makkelijk aanpassen door bijvoorbeeld wat verse rozemarijn of tijm mee te roosteren. Dat veranderd de smaak meteen!
4.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 5 min
Totale tijd 10 min
Gang Snack
Porties 4 portie(s)
Calorieën 332 kcal

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 50 gr blanke amandelen
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr cashewnoten
  • 50 gr macadamianoten
  • 2 tl olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • Optioneel: specerijen zoals gerookte paprika gember ed.

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de airfryer op 150˚C.
  • Meng de noten in aparte bakjes met olijfolie, zout en eventueel specerijen.
  • Bak de noten voor ongeveer 5-10 minuten terwijl je af en toe even doorschudt.
  • Laat afkoelen en serveer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 332kcalKoolhydraten: 10gProteine: 8gVet: 31gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gNatrium: 586mgKalium: 303mgVezels: 4gSuiker: 2gVitamine A: 6IUVitamine C: 1mgCalcium: 62mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.