Mealpreppen was nog nooit zo lekker (en makkelijk)
Mealpreppen is je beste vriendin als je doordeweeks tijd, energie en hongerige buien wilt managen als een pro. Het idee is simpel: je maakt in één keer een flinke portie lekkers, verdeelt het in bakjes en je bent de hele week voorzien. Geen stress wat je op brood moet smeren voor de lunch, en geen discussie met jezelf over “wat zal ik eens eten?”, en al helemaal geen genoegen nemen met een saaie cracker met kaas. Met groentespreads til je mealpreppen naar een hoger niveau: ze zijn stuk voor stuk smaakvol, kleurrijk en je kunt er eindeloos mee variëren. Smeer ze op brood, dip er rauwkost in, serveer ze bij crackers of gebruik ze als topping op je favoriete bowl. Bovendien maak je er makkelijk meerdere tegelijk, zodat je altijd een paar verschillende opties in de koelkast hebt staan. En het mooiste? Je hoeft geen chef te zijn om ze te maken. In een kwartiertje heb je vaak al iets hemels in je bewaarbakjes zitten. Zo wordt mealpreppen geen moeilijk gedoe, maar gewoon een feestje in je eigen keuken.

Tips!
- Alle spreads kunnen van tevoren worden gemaakt. In de koelkast blijven ze in een afgesloten bewaardoos een paar dagen goed. Alle spreads, behalve die met spruitjes, kunnen in de vriezer worden bewaard. Daar blijven ze drie maanden goed. Roer ze na ontdooien even goed door.
- Verpak de spread, toppings en crackers liefst elk apart als je ermee op pad gaat. Een bewaardoos met meerdere vakjes is ook perfect. Je kunt de spread ook in een klein (jam)potje meenemen.
Zie hieronder alle 6 groentespreads die jij binnen een handomdraai klaar hebt tijdens het mealpreppen.

Artisjokcrème met venkel-komkommersalade
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer
- mandoline optioneel
Ingrediënten
- 250 gr artisjokharten uit blik
- 30 gr Parmezaanse kaas
- 15 gr verse bladpeterselie
- 5 el extra vergine olijfolie
- 1 citroen biologisch
- 1 venkel
- 1/2 komkommer
- Zuurdesem crackers voor serveren
Bereidingswijze:
- Laat de artisjokharten uitlekken. Snijd de Parmezaanse kaas grof. Maal de artisjok met de kaas in de keukenmachine, of met de staafmixer, glad. Snijd de peterselie grof en voeg met 3 el olie toe. Mix kort door, tot alles goed gemengd is.
- Schep de artisjokcrème in een kom. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil erboven. Pers de helft van de citroen erboven uit en breng de crème op smaak met zout en peper.
- Snijd de venkel doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de helften in heel dunne plakjes, eventueel met een mandoline. Snijd de komkommer in de lengte door en schraap de zaadlijsten eruit met een lepel. Snijd de helften in heel dunne repen, eventueel met de mandoline.
- Meng de venkel met de komkommer en de rest van de olie (2 el) en pers de tweede helft van de citroen erboven uit. Breng op smaak met zout en peper.
- Verpak de artisjokcrème, salade en crackers elk apart als je ermee op pad gaat.
- Meal prep recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Lunch recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka
Geitenkaascrème met radicchio, hazelnoten en sinaasappel
Benodigdheden
- Keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
- 200 gr zachte geitenkaas
- 50 gr créme fraîche
- 1 kleine radicchio of 2 stronkjes roodlof groenstespeciaalzaak
- 75 gr hazelnoten
- 1 grote of 2 kleine sinaasappels
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 tl grove mosterd
- 1 el ahornsiroop
- Zuurdesemcrackers voor serveren
Bereidingswijze:
- Maal in de keukenmachine of met de staafmixer de geitenkaas met de crème fraîche glad. Breng op smaak met zout en peper.
- Scheur de bladeren van de radicchio grof. Hak de hazelnoten grof.
- Snijd de onder- en bovenkant van de sinaasappel en zet hem rechtop op je snijplank. Snijd nu van boven naar onder, in stroken, de schil tot op het vruchtvlees af. Snijd de sinaasappel in plakken.
- Meng de sinaasappel en radicchio met de olie, mosterd, ahornsiroop en de hazelnoten. Breng op smaak met zout en peper.
- Verpak de geitenkaascrème, salade en crackers elk apart als je ermee op pad gaat.
- Meal prep recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Lunch recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka
Auberginedip met noten‘granola’ en radijs
Benodigdheden
- Bakpapier
- fijne rasp
Ingrediënten
- 3 el pecannoten
- 3 el amandelen
- 2 el sesamzaad
- 1 tl venkelzaad supermarkt
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl cayennepoeder
- 5 el olijfolie
- 2 el granaatappelmelasse supermarkt
- 2 tenen knoflook
- 15 gr verse bladpeterselie
- 200 gr geroosterde aubergine pot, supermarkt
- 3 el tahini supermarkt
- 5 radijsjes
- Zuurdesemcracker voor serveren
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 180 °C (hete lucht 160 °C). Hak de pecannoten en amandelen grof en meng met het sesamzaad, venkelzaad, komijn- en korianderpoeder en de cayennepeper. Voeg 2 el olie toe en breng op smaak met zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 6 minuten in de oven. Haal uit de oven en schep direct om met de granaatappelmelasse.
- Rasp intussen de knoflook en snijd de peterselie fijn. Doe in een kom met de aubergine, tahini en de rest van de olie (2 el). Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de radijs in dunne plakjes, voor erbij.
- Verpak de notengranola, auberginedip, radijs en crackers elk apart als je ermee op pad gaat.
- Meal prep recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Lunch recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka
Wittebonenspread met geroosterde druiven
Benodigdheden
- Bakpapier
- Keukenmachine
- fijne rasp
Ingrediënten
- 200 gr rode druiven
- 4 el extra vergine olijfolie
- 3 takjes rozemarijn
- 400 gr witte bonen blik of pot
- 1 ingelegde citroen supermarkt
- 3 tenen knoflook
- Zuurdesemcrackers voor serveren
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 200 °C (hete lucht 180 °C). Leg de druiven, aan de tros, op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olie en steek de takjes rozemarijn ertussen. Rooster 15 minuten in de oven.
- Giet intussen de bonen af, spoel ze in een vergiet en doe ze in de keukenmachine. Spoel de ingelegde citroen en snijd in kwarten. Verwijder het vruchtvlees en snijd de schil grof. Voeg toe aan de bonen. Rasp de knoflook erboven. Voeg de rest van de olie (3 el) toe en maal tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Verpak de bonenspread, druiven en crackers elk apart als je ermee op pad gaat.
- Meal prep recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Lunch recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over MiljuschkaSjalot-ricottadip met paprikasalade
Benodigdheden
- koekenpan
Ingrediënten
- 4 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 takjes tijm
- 4 el olijfolie
- 1 el honing
- 200 gr geroosterde paprika pot
- 2 el kalamataolijven zonder pit
- 1 el geroosterde pijnboompitten supermarkt
- 1 el rodewijn azijn
- 250 gr ricotta
- Zuurdesemcrackers voor serveren
Bereidingswijze:
- Snipper de sjalotten. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot met de knoflook en tijm in 15 minuten zacht. Voeg na 10 minuten 50 ml water en de honing toe. Breng op smaak met zout en peper en schep uit de pan. Zet tot gebruik in de vriezer om iets af te laten koelen.
- Snijd de paprika in dunne repen. Snijd de olijven grof. Schep de olijven, pijnboompitten, azijn en de rest van de olie (2 el) door de paprika. Breng op smaak met zout en peper.
- Roer het afgekoelde sjalotmengsel door de ricotta.
- Verpak de ricottadip, paprikasalade en crackers elk apart als je ermee op pad gaat.
- Meal prep recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Lunch recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka
Spruitjesspread met gele biet
Benodigdheden
- mandoline
Ingrediënten
- 250 gr spruitjes
- 100 gr volle kwark
- 1 citroen
- 75 gr feta
- 1 gele biet groentespeciaalzaak of rode biet
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 tl appelazijn supermarkt
- Zuurdesemcrackers voor serveren
Bereidingswijze:
- Snijd de spruitjes doormidden en snijd de helften in heel dunne reepjes. Doe in een kom en voeg de kwark toe. Pers de citroen erboven uit, verkruimel de feta erboven en breng op smaak met zout en peper. Meng goed.
- Schil de gele biet en snijd doormidden. Snijd de helften in hele dunne plakjes met een mandoline. Meng in een kom met de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper.
- Verpak de spruitjesdip, gele biet en crackers elk apart als je ermee op pad gaat.
- Meal prep recepten
- Bijgerechten
- Borrel recepten
- Dieetsoorten
- Gezonde recepten
- Groente recepten
- Lunch recepten
- Recepten
- Snelle recepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka