5 x snelle soeprecepten

Categorieën: Artikelen

Van snelle soeprecepten word ik altijd blij. Want wat is er op een koude dag lekkerder om binnen op te warmen met een heerlijk soepje? Met deze 5 snelle soeprecepten zet je binnen een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel.

1 – Thaise garnalensoep

Thaise garnalensoep

Deze Thaise garnalensoep is een van mijn favoriete soeprecepten en is al binnen 25 minuten klaar. Daarbij is deze soep ook nog eens lekker licht en bomvol met heerlijke smaken.

Het recept voor de Thaise garnalensoep vind je hier.

2 – Spinazie met geroosterde amandel

spinaziesoep

Een soepje van spinazie, prei en geroosterde amandel. Binnen 30 minuten staat deze soep op tafel. Heerlijk als voorgerecht, maar zeker ook als lunch of avondeten. Daarbij is het ook nog eens een gemakkelijk recept, dus iedereen kan het maken.

Het recept voor de spinazie met geroosterde amandel vind je hier. Een van mijn favoriete snelle soeprecepten!

3 – Courgettesoep met Hollandse garnalen

Courgettesoep met hollandse garnalen

Altijd lekker: een courgettesoep. Al helemaal met wat Hollandse garnalen erin. Deze soep is binnen 25 minuten klaar, dus je kan zo aan tafel. Heerlijk met dit koude weer om snel op te warmen!

Het recept voor de courgettesoep met Hollandse garnalen vind je hier.

4 – Venkelsoep

Een makkelijke snelle soep met een aantal ingrediënten maken? Tijd voor deze gezonde venkelsoep. Lekker als avondeten, maar ook als lunch tussen de middag. Zeker als je er nog een lekker broodje bij serveert.

Het fantastische recept voor de venkelsoep vind je hier.

5 – Zoete aardappelsoep met chilivlokken

Zoete aardappelsoep

Deze zoete aardappelsoep is een van mijn favorieten als het aankomt op snelle soepen. In dit geval maakte ik de soep met kokosmelk, zodat het ook nog eens lactosevrij is. Dit kan natuurlijk ook met gewone room, de keuze is aan jou! Deze soep is ideaal als lunch, voorgerecht of avondmaaltijd.

Wil je deze soep ook maken? Het recept voor de zoete aardappelsoep vind je hier.

Zit jouw favoriete soepje niet tussen deze snelle soeprecepten? Hier vind je al mijn soeprecepten.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!