Recept Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas: bereidingswijze
Pupusas is een traditioneel gerecht uit El Salvador: het is het best te vergelijken met een tortilla’s, rijkelijk gevuld met bijvoorbeeld groenten, bonen of vlees. Ik maak een vulling van courgette en kaas. Fris en toch lekker vullend.

Zuid-Amerikaanse pupusas met courgette en kaas recept
Ingrediënten
Ingrediënten
- 170 g courgette
- 250 g maïsmeel van het merk PAN Harina de Maiz Blanco Precocida, verkrijgbaar bij de meeste supermarkten
- 1 tl zout
- 350 ml water
- 170 g geraspte kaas
- Olie
Bereidingswijze:
Instructies
- Rasp de courgette en knijp het vocht er een beetje uit en zet opzij. Meng het zout en het maïsmeel. Voeg beetje bij beetje het water toe aan het meel; meng totdat je de consistentie krijgt van dikke aardappelpuree.
- Verdeel het deeg in 10 balletjes. Maak elk balletje plat als een pannenkoekje. Als het deeg aan je handen blijft plakken, smeer je handen dan een klein beetje in met olie.
- Leg in het midden van de helft van de pannenkoekjes de geraspte kaas en geraspte courgette. Leg op elk een ander pannenkoekje en duw de randen op elkaar en druk het geheel een beetje plat, zodat je gevulde pannenkoekjes hebt.
- Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de pupusas 3 minuten aan iedere kant op middelmatig vuur.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.