Zomerse lasagne

Tijd

Categorieën: Diner, Oven, Pasta, Recept

Wat maak een lasagne zomers? Dat is naar mijn mening de groente die je erin gebruikt zoals in deze zomerse lasagne met doperwtjes en groene asperges. Natuurlijk bij uitstek geschikt om lekker mee te variëren en daarmee ook ideaal om leftover groentes uit je koelkast op te maken!

Zomerse lasagne

Zomerse lasagne

0 van 0 votes
Bereidingstijd 55 min
Totale tijd 55 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 pak pompoenbladeren 350 gram of 1/2 pompoen
  • 12 volkoren lasagne bladen
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr groene asperges
  • 150 gr doperwten vers of ontdooid uit de diepvries
  • 1 el gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 2-3 ansjovis
  • 300 ml kookroom
  • 100 gr Parrano Rasp Originale

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met de olijfolie. Bak hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak tot deze even mee. Bak het gehakt rul in dezelfde pan, haal alles uit de pan en zet even apart.
  • Haal de houtige onderkanten van de asperges af en snij ze in stukken van ongeveer 10 cm. Kook de asperges in gezouten water even kort, een minuutje of 3.
  • Verhit de koekenpan (waar het gehakt in heeft gezeten) weer en bak hierin de ansjovis tot deze smelt. Voeg de tomatenblokjes toe en de kookroom. Breng op smaak met de gedroogde tijm peper en zout.
  • Neem een ovenschaal en begin met een laag pompoenbladeren, dan een laag volkoren lasagnebladen. Doe hierop de helft van je gehaktmengsel en wat van de saus. Daarop verdeel je wat van de asperges en de doperwten. Herhaal deze lagen nog een keer en dek dit dan af met pompoenbladeren/lasagnebladen en eindig met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de pompoen gaar is.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.