Makkelijke vegetarische lasagne met pompoen

Tijd

Makkelijke vegetarische lasagne met pompoen, boerenkool en hüttenkäse

Lasagne vind ik echt een heerlijke én een makkelijke maaltijd. Maar het nadeel is dat je altijd wel even moet wachten tot het gerecht gaar is in de oven. Mijn lasagne met witte asperges is bijvoorbeeld ook een topper (en het aspergeseizoen komt er weer aan!) maar deze makkelijke lasagne is echt perfect voor een doordeweekse snelle maaltijd. Enne: je hebt er helemaal geen oven voor nodig…

Bereiden van de lasagne

Om deze makkelijke lasagne te maken begin je met het stomen (koken kan ook) van de pompoenblokjes. Dit duurt ongeveer 10 minuten maar is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je de blokjes hebt gesneden. Kook je de blokjes in plaats van stomen? Laat ze dan even goed uitdampen zodat ze niet te nat zijn als je ze verder verwerkt. Onthou dat je de pompoen straks ook nog even gaat opbakken.

Voor dit gerecht gebruik ik korianderzaad. Nu weet ik dat er veel mensen zijn die de smaak van koriander niet kunnen waarderen. Maar onthoud dat in deze makkelijke lasagne die korianderzaadjes een hele andere smaak hebben. Je kunt ze ook weglaten maar probeer het gewoon een keer zou ik zeggen.

Verse lasagnevellen

Voor dit gerecht zijn verse lasagne vellen het lekkerst om te gebruiken (en het snelste). Let wel op dat je niet alles tegelijk in de pan knikkert, want dan plakt de hele boel aan elkaar en gaat het niet lukken. Kook ze dus in porties in een grote pan en spreid ze uit na het koken. Dek af met aluminiumfolie om ze warm te houden. Uiteraard kun je ook gedroogde vellen gebruiken. Hou dan de kooktijd aan van de verpakking en volg verder dezelfde procedure.

Opbouwen van de makkelijke lasagne

Vervolgens ga je de lasagne opbouwen en maak je mooie laagjes. Het hoeft natuurlijk niet perfect te zijn, maar wel handig als je het opbouwen op de afzonderlijke borden doet. 

Vervanging voor hüttenkäse

Ben je geen fan van hüttenkäse dan kun je die ook goed vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas, feta of een andere kaas naar keus. Probeer ook eens met blauwe kaas!

Makkelijke lasagne met pompoen

Makkelijke lasagne met pompoen, boerenkool en hüttenkäse

Een heerlijke lasagne waar geen oven aan te pas komt!
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang diner
Keuken Vegetarisch
Porties 4 personen
Calorieën 558 kcal

Ingrediënten
 

  • 600 g flespompoen draden en pitten verwijderd, in blokjes van 1 cm
  • olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • ½ el korianderzaad grof gevijzeld
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 1 rode chilipeper in dunne ringen
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 250 g gesneden boerenkool
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 12 verse lasagnevellen koelvak
  • sap van 1/2 citroen
  • 200 g hüttenkäse

Instructies
 

  • Stoom de blokjes pompoen in ongeveer 10 minuten zacht – de punt van een scherp mes moet er gemakkelijk in glijden. Laat kort uitdampen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog tot hoog vuur en bak hierin de pompoen, de pijnboompitten en het korianderzaad 5 minuten, tot de pompoen en pijnboompitten lichtbruin zijn. Schep de uit de pan en op een bord. Dek af met aluminiumfolie.
  • Verhit de koekenpan opnieuw, als het goed is zit er nog genoeg olijfolie in (zo niet, giet er nog een scheutje bij). Fruit de sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de chilipeper, knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de boerenkool toe en roerbak 5 minuten.
  • Breng intussen een grote pan gezouten water aan de kook. Leg 2 theedoeken klaar. Kook de lasagnevellen in porties (zodat ze niet gaan plakken) in 4 minuten beetgaar. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, spreid ze uit over de theedoeken en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Blus de boerenkool af met het citroensap, laat 1 minuut verdampen en bestrooi met zout en peper.
  • Bouw op elk bord een losse lasagne: een vel pasta met daarop steeds een laagje boerenkool, een lepel pompoen met pijnboompitten en een schepje hüttenkäse. Herhaal de laagjes nog twee keer, garneer met een scheutje extra vergine olijfolie en serveer meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 558kcalKoolhydraten: 98gProteine: 25gVet: 9gVerzadigde vetten: 2gCholesterol: 100mgNatrium: 247mgKalium: 1223mgVezels: 4gSuiker: 6gVitamine A: 22430IUVitamine C: 124mgCalcium: 234mgIJzer: 7mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!