Zomerse lasagne

Groenten hebben de hoofdrol

De combinatie van groene asperges en doperwten zorgt voor een frisse en knapperige bite. De pompoenbladeren (of plakjes pompoen) vormen een verrassend alternatief voor traditionele lasagnebladen en voegen een subtiele zoetheid toe. Samen met de volkoren lasagnebladen krijg je een voedzame en kleurrijke ovenschotel die zowel het oog als de smaakpapillen verwent.

Ansjovis is de geheime smaakbom

Laten we het meteen even hebben over dat blikje ansjovis. Misschien denk je: ā€œEh, nee bedankt.ā€ Maar wacht nog even met wegklikken. Want ansjovis doet hier wat spek doet in een stamppot: het maakt het af. Het geeft net dat extra laagje smaak dat deze lasagne van ā€œlekkerā€ naar wow tilt. Geen vis achtige smaak, wel die zoute, hartige punch die alles bij elkaar trekt.

Pompoen lasagne miljuschka

Perfect voor de warme dagen!

Deze zomerse variant is ideaal voor dagen waarop je liever buiten zit dan in de keuken staat. Je maakt ā€˜m van tevoren, schuift ā€˜m de oven in, en voor je het weet zit je met een glas rosĆ© of bruiswater op je balkon of in je tuin, terwijl je oven al het werk doet. Serveer met een simpele salade en wat knapperig brood. Of eet ā€˜m gewoon zo, want hij is al lekker genoeg van zichzelf.

Pompoen lasagne miljuschka
Totale tijd55 minuten

Zomerse lasagne

4.36 van 85 stemmen
Opslaan Printen

Benodigdheden

  • 1 Ovenschaal Ca. 20×30

Ingrediƫnten

4 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 1.5 pakjes pompoenbladeren 1 pakje is 350 gr
  • 12 volkoren lasagne bladen
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 250 gr groene asperges
  • 150 gr doperwten vers of ontdooid uit de diepvries
  • 1 el gedroogde tijm
  • Peper en zout
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gr
  • 2-3 ansjovis
  • 250 ml kookroom 1 pakje
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 takjes verse oregano

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met de olijfolie. Bak de ansjovis samen met de ui, tijm en de verse oregano, daarna het gehakt erbij de tomatenblokjes erbij en de kookroom. Laat de saus inkoken en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de houtige onderkanten van de asperges af en snij ze in stukken van ongeveer 10 cm. Kook de asperges in gezouten water even kort, een minuutje of 3.
  • Neem een ovenschaal en begin met een laag pompoenbladeren, dan een laag volkoren lasagnebladen. Doe hierop de helft van je gehaktmengsel en wat van de saus. Daarop verdeel je wat van de asperges en de doperwten. Herhaal deze lagen nog een keer en dek dit dan af met pompoenbladeren/lasagnebladen en eindig met de saus. Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de pompoen gaar is.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka pastabord hkliving

    Pastabord

    Het eten is nog zoveel lekkerder als het op een mooi bord ligt.

    17,95
    Koop via Bijenkorf
  • miljuschka snijdplank

    Snijplank

    Hak er lekker op los met deze fantastische snijplank.

    44,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka staafmixer hema

    Staafmixer

    Elke saus maak je in een handomdraai met deze staafmixer.

    24,99
    Koop via Hema
  • miljuschka pastamachine

    Pastamachine

    Zelf pasta maken moeilijk? Echt niet, oh en die kleur!

    103,-
    Koop via bol.com
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.