Deze zomerse cheesecake is zoet door de gecondenseerde melk, fris door de limoen en fruitig door véél vers zomerfruit. De keuze is aan jou: denk maar aan aardbeien, blauwe bessen, bramen, rode besjes, frambozen…
Je garneert deze zomerse cheesecake met vers fruit en eventueel eetbare bloemen. Wist je trouwens dat je zelf eetbare bloemen kunt kweken in de moestuin?

Zomerse cheesecake met limoen en véél vers fruit
Ingrediënten
- 125 gr boter
- 300 gr digestivekoekjes helemaal verkruimeld
- 500 gr volle roomkaas naturel
- 1 blikje gezoete gecondenseerde melk 397 g
- rasp en sap van 1 limoen
- 2 eieren
- 250 gr bevroren zomerfruit
- 250 gr vers zomerfruit
- eetbare bloemen optioneel
Bereidingswijze:
- Bekleed een bakvorm van ca. 20 x 30 cm met bakpapier. Zorg dat het aan de randen een beetje overhangt, dan kun je het baksel er straks gemakkelijk uitlichten.
- Smelt de boter en schep zorgvuldig door het koekkruim. Schep het kruimmengsel in de bakvorm en spreid gelijkmatig uit over de bodem. Druk met de achterkant van een lepel of de onderkant van een glas stevig aan. Zet de bodem 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 150 °C. Klop de roomkaas met de gecondenseerde melk, de limoenrasp en het limoensap los met een mixer. Klop er een voor een de eieren doorheen.
- Haal de bodem uit de koelkast en bestrooi met het bevroren zomerfruit. Schenk er het roomkaasmengsel overheen. Bak 30 minuten in de oven, draai dan de oven uit en zet de deur op een kier. Laat het baksel nog 1 uur zo staan. Koel daarna nog 2 uur in de koelkast.
- Garneer met vers fruit en eventueel de eetbare bloemen.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.