Mini cheesecakes met rood fruit

Tijd

Mijn middle name is cheesecake en ik bak ze in alle soorten en maten. En iedere variatie heeft weer een andere herinnering of emotie aan zich verbonden. Deze mini cheesecakes herinneren mij aan lange avonden in de zomer met mijn kinderen en aan (in betere tijden) een tafel vol bezoek. Ik garneer ze met rood fruit en witte chocolade. 

De ideale bakvormpjes voor deze mini cheesecakes

Deze mini cheesecakes met rood fruit bak je in kleine springvormpjes van 10 centimeter in diameter. Bekleed ze met een stukje bakpapier (een groot vel bakpapier kan je hiervoor in stukken knippen) en maak de ring goed vast. Van tevoren invetten is altijd een goed idee!

Dit zijn mijn ideale bakvormpjes voor deze mini cheesecakes, je koopt ze meteen handig in een setje van vier.

Dit recept maakte ik voor Fresh! in Westfield Mall of The Netherlands. Een fantastische plek om de meest verse ingrediënten te halen, zoals het rood fruit waar ik deze mini cheesecakes mee garneer.

Mini cheesecakes met rood fruit

Mini cheesecakes met rood fruit

Dit recept is voor 4 mini cheesecakes van 10 cm
No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur 30 min
Totale tijd 1 uur 50 min
Gang Koek & Gebak
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 4 mini springvormpjes van 10 cm

Ingrediënten
 

Voor de bodem

  • 25 gram hazelnoten
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • 150 gram bloem
  • 1 snufje zout

Voor de vulling

  • 600 gram roomkaas
  • 165 gram suiker
  • 4 eieren
  • 30 ml slagroom
  • 1 tl maïzena
  • 0,5 tl vanille-extract

Voor de garnering

  • 75 gram rood fruit, naar keuze
  • 25 gram witte chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Bekleed de bakvormen met bakpapier.
  • Voor de bodem: maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn. Klop boter en suiker met een mixer luchtig. Doe het ei erbij en vervolgens bloem, hazelnoot en zout. Meng tot een korrelig deeg. Druk het deeg op de bodem van de 4 bakvormen en bak 20 minuten in de oven. Haal daarna eruit en zet op het aanrecht.
  • Meng voor de vulling de roomkaas met suiker met een garde of mixer, tot er geen klontjes meer in zitten. Doe de eieren een voor een erbij, zorg dat ze goed worden opgenomen.
  • Meng als laatste slagroom, maïzena en vanille erdoor.
  • Verlaag de oven temperatuur naar 140 °C. Giet in elke mini cheesecake vorm de vulling op de taartbodem en zet de 4 vormpjes in de oven. Bak ze nog 1,5 uur op 140 °C. Zet dan de oven uit, hou de deur dicht en laat helemaal afkoelen.
  • Zet de afgekoelde mini cheesecakes in de koelkast tot je gaat eten. Garneer vlak voor het serveren met geraspte witte chocolade en rood fruit.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!