Popcorn-sinaasappel cheesecake met roodfruit recept

Tijd

Categorieën: Cheesecake, Recept

Recept Popcorn-sinaasappel cheesecake met roodfruit: bereidingswijze

Popcorn geeft een hele lekkere, getoaste smaak aan deze sinaasappel- cheesecake. Een smaak die bijna doet denken aan geroosterde amandelen en daardoor heel goed samengaat met sinaasappel.

Maal de biscuitjes fijn m.b.v. de keukenmachine of doe ze in een theedoek en sla ze tot kruimels m.b.v. een deegroller. Doe de kruimels in een schaal, voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat olie.

Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk stevig aan. Zet de bodem tot gebruik in de koelkast. Week de gelatine in koud water.

Doe de melk, suiker en popcorn in een pannetje en breng aan de kook en roer tot de popcorn zacht begint te worden. Maal de popcorn fijn m.b.v. een staafmixer en wrijf het mengsel door een zeef. Doe de popcornpap terug in de pan. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de warme popcornpap en roer tot de gelatine volledig is opgelost. Voeg vervolgens de roomkaas, sinaasappelrasp en sap toe en roer met een garde tot alles volledig is gemengd.

Klop de slagroom luchtig tot yoghurt dikte en spatel de slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel tot alles goed gemengd is.  Giet het mengsel in de springvorm. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Versier de taart vlak voor serveren met roodfruit en wat popcorn !

Popcorn-sinaasappel cheesecake met roodfruit recept

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Koek & Gebak
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

    Bodem

    • 150 g Digestieve biscuit
    • 60 g roomboter gesmolten

    Vulling

    • 5 blaadjes gelatine
    • 1 sinaasappel rasp en sap
    • 250 ml melk
    • 250 g roomkaas
    • 250 g slagroom
    • 50 g gezouten popcorn + extra voor garnering
    • 150 g suiker
    • 300 g gemengd roodfruit

    Benodigheden

    • 18 cm springvorm
    • Bakpapier

    Instructies
     

    Instructies

    • Maal de biscuitjes fijn m.b.v. de keukenmachine of doe ze in een theedoek en sla ze tot kruimels m.b.v. een deegroller. Doe de kruimels in een schaal, voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat olie.

    Disclaimer

    De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

    Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
    Miljuschka Witzenhausen
    Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.