Brunch recepten

Finse kaneelbroodjes recept

Samenvatting

  • Voorbereiden 1 uur, 15 min.
  • Bereiden 15 min.
  • P Aantal personen 10

Ingredienten

500 gram bloem

150 gram gesmolten boter

1/2 dl water, lauw

2 theelepels gist

2 dl melk

150 gram suiker

1 theelepel zout

2 theelepels kaneel

halve theelepel gemalen kardemon

150 gram bosbessen

4 eetlepels water

1 ei

Als je ooit in Finland bent geweest, weet je wellicht meteen waar ik het over heb als ik Finse kaneelbroodjes zeg. Lekker zijn die hè? Ik smul er in elk geval altijd enorm van en maak ze graag voor mijn gezin. In het Fins heten deze kaneelbroodjes trouwens Korvapuusti. Handig toch om te weten als je ze eens in Finland wilt bestellen. Maar wij gaan hier natuurlijk gewoon lekker zelf aan de slag met heerlijke kaneelbroodjes bakken.

Recept Finse kaneelbroodjes: bereidingswijze

Voor dit kaneelbroodjes recept ga je als volgt te werk. Je activeert eerst de gist met behulp van het lauwwarme water en laat dat 15 minuten staan. Ondertussen doe je de bloem, de helft van de boter, 50 gram van de suiker, gist, melk en zout in een kom. Kneed dit vervolgens 10 minuten lang. Laat het geheel daarna een half uur op een warme plek onder een theedoek rijzen.

Verwarm de oven eerst op 200 graden voor. Doe de bosbessen met de 4 eetlepels water en 100 gram suiker in een pannetje en breng dit alles aan de kook. Meng de bosbessen met de gesmolten boter, kaneel en de kardemon.

Bestuif nu je werkblad of aanrecht met bloem. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol het uit. Spreid de bosbessenboter uit over de deeglappen. Rol de deeglappen weer op en verdeel ze in 10 stukken. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Maak tot slot nog een streep in het midden door met een mes de opgerolde deeglappen aan te drukken. Bak de kaneelbroodjes vervolgens 15 minuten lang in de oven.

Nog meer lekkers