Bestuif nu je werkblad of aanrecht met bloem. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol het uit. Spreid de bosbessenboter uit over de deeglappen. Rol de deeglappen weer op en verdeel ze in 10 stukken. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Maak tot slot nog een streep in het midden door met een mes de opgerolde deeglappen aan te drukken. Bak de kaneelbroodjes vervolgens 15 minuten lang in de oven.
Ook lekker: honing kaneelrolletjes: snelle variant op baklava

Finse kaneelbroodjes recept
Ingrediënten
- 500 gr bloem
- 150 gr gesmolten boter
- 1/2 dl water lauw
- 2 tl gist
- 2 dl melk
- 150 gr suiker
- 1 tl zout
- 2 tl kaneel
- halve theelepel gemalen kardemon
- 150 gr bosbessen
- 4 el water
- 1 ei
Bereidingswijze:
- Voor dit kaneelbroodjes recept ga je als volgt te werk. Je activeert eerst de gist met behulp van het lauwwarme water en laat dat 15 minuten staan. Ondertussen doe je de bloem, de helft van de boter, 50 gram van de suiker, gist, melk en zout in een kom. Kneed dit vervolgens 10 minuten lang. Laat het geheel daarna een half uur op een warme plek onder een theedoek rijzen.
- Verwarm de oven eerst op 200 ℃ voor. Doe de bosbessen met de 4 eetlepels water en 100 gram suiker in een pannetje en breng dit alles aan de kook. Meng de bosbessen met de gesmolten boter, kaneel en de kardemon.
- Bestuif nu je werkblad of aanrecht met bloem. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol het uit. Spreid de bosbessenboter uit over de deeglappen.
- Rol de deeglappen weer op en verdeel ze in 10 stukken. Bestrijk het deeg met losgeklopt ei. Maak tot slot nog een streep in het midden door met een mes de opgerolde deeglappen aan te drukken. Bak de kaneelbroodjes vervolgens 15 minuten lang in de oven.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.