Wentelteefjesschotel recept

Wentelteefjes zijn lekker én ook nog eens makkelijk om te maken. Wil je jouw wentelteefjes-creaties naar een nieuw level tillen? Ga dan eens aan de slag om deze wentelteefjesschotel te maken. Dit ovengerecht is ontzettend lekker en ook zeer origineel om aan anderen voor te schotelen.

Recept wentelteefjesschotel: bereidingswijze

Dit wentelteefjesschotel recept is iets moeilijker dan de normale bereidingswijze van wentelteefjes, maar eigenlijk nog steeds vrij simpel om te maken. Het duurt alleen wat langer voordat je schotel met wentelteefjes klaar is. De baktijd in de oven bedraagt namelijk 45 minuten. Heb je dus wat tijd over op een zondagochtend? Ga dan eens voor dit heerlijke recept.

Broodpudding

Ik noem dit altijd een wentelteefjesschotel maar er zijn genoeg mensen die dit een broodpudding noemen. Het is maar net wat je gewend bent, maar beide recepten komen sterk met elkaar overeen. Wentelteefjes klinkt alleen een stuk gezelliger, vind je ook niet?

Op zoek naar gewone wentelteefjes? Check dan dit recept.

wentelteefjesschotel 3

wentelteefjesschotel 3

Wentelteefjesschotel

4.37 van 38 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Gang Dessert
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

  • 1 oud stokbrood of ander oud brood in sneetjes
  • 6 eieren
  • 400 ml Campina Biologisch volle melk
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels vanille-extract
  • 1 eetlepel kaneel
  • 150 gram suiker
  • mespunt zout
  • 1 grote goudreinet appel, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels bloem
  • 75 gram roomboter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de melk, room, eieren, suiker, zout, kaneel en vanille door elkaar.
  • Vet een grote ovenschaal in met roomboter en doe het brood met de goudreinet in de ovenschaal.
  • Giet hierover het eiermengsel. Meng de basterdsuiker, boter en bloem in een aparte kom met je handen tot een kruim en verdeel dit over de schotel.
  • Bak de wentelteefjesschotel ongeveer 45 minuten in de oven op 175 graden. Lekker om lauwwarm te eten!

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!