Zelf kaasstengels maken

Zelf kaasstengels maken

Het fijne aan zelf kaasstengels maken, is dat het echt een fluitje van een cent is. Dat maakt het ook een ontzettend leuk recept om samen met je kinderen te maken. Even de kaas raspen, het bladerdeeg vullen, snijden en draaien. Daarna 20 minuten in de oven en klaar zijn ze. En als ze net uit de oven komen en de kaas is nog helemaal warm en gesmolten, dan zijn deze rakkers natuurlijk helemaal onweerstaanbaar.

Koken met Uniekaas

Koken met kaas, ik doe het wekelijks van makkelijke traybakes tot een overheerlijk borrelbrood. Ik doe dit samen met Uniekaas, want als er iemand is hoe dat moet, zijn zij het. Zij bedachten namelijk inspirerende en smaakvolle maaltijdoplossingen, voor jouw meest populaire avondmaaltijd: pasta, pizza, salades en het welbekende AVG’tje. En allemaal met… jawel, kaas!

Kaasstengels uniekaas miljuschka

Kaasstengels met maar 3 ingrediënten

De basis variant van de kaasstengel maak je eigenlijk met 3 ingrediënten. Kaas, ik gebruik natuurlijk Uniekaas en ga dan voor de belegen, want daar zit een lekkere volle smaak aan en daarnaast heb je alleen bladerdeeg en een ei nodig. Wel kan je eindeloos variëren door er kruiden aan toe te voegen, in dit recept voeg ik er Italiaanse kruiden en paprikapoeder aan toe, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor één van de twee of een kruid dat jij lekker vindt.

Kaasstengels uniekaas 1 miljuschka
Totale tijd25 minuten

Kaasstengels

5 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 kaasstengels
  • 2 rollen bladerdeeg (vers)
  • 1 blok Uniekaas belegen (500 gr)
  • 1 ei (geklutst)
  • snuf Italiaanse kruiden
  • snuf paprikapoeder
Uniekaas display miljuschka

Bereidingswijze: 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden en rasp de kaas. 
  • Rol 1 vel bladerdeeg uit en bestrooi met de 2/3 van de geraspte kaas.
  • Leg het andere vel bladerdeeg erop en bestrijk met een geklutst eitje. 
  • Bestrooi de bovenkant nog eens met de overige geraspte kaas, snuf paprikapoeder en snuf Italiaanse kruiden en snijd met een pizzasnijder dunne reepjes van het deeg.
  • Twist de deegreepjes tot de vorm van een kaasstengel. Bak 15 – 20 minuten af in de oven totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn.
Uniekaas display miljuschka tosti
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.