Zelf worstenbroodjes maken doe je zo

Tijd

Zelf worstenbroodjes maken

Zelfgemaakte worstenbroodjes: wie houdt hier nou niet van? De stiefvader van Felina komt uit Brabant, daar heeft zij ze leren eten. In Brabant maken we er veel tegelijk en stoppen we alles wat over is in de vriezer. En hoef je ze alleen nog maar even tien minuutjes te bakken in de oven op 100 graden en aanvallen maar.

Bovendien is zelf worstenbroodjes maken ook nog eens heel leuk om te doen! Geef het gehele gezin – en vooral de kids – wat deeg en gehakt en je hebt geen kind meer aan ze!

Ben jij ook groot fan van worstenbroodjes? Check dan zeker ook eens de Tsjechische hotdogs!

kinderbakboek

Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

 

 

worstenbroodjes

worstenbroodjes

Worstenbroodjes

4.5 van 20 stemmen
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 40 min
Gang Bijgerecht
Porties 10 broodjes
Calorieën 315 kcal

Benodigdheden

  • Bakplaat
  • bakpapier
  • plastic folie
  • bakkwastje

Ingrediënten
 

Voor het deeg

  • 250 gr bloem
  • 100 gr melk
  • 7 gr droge gist 1 zakje
  • 60 gr boter
  • 1/2 el basterdsuiker
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 losgeklopt ei
  • 1 eidooier om te bestrijken

Voor de worst

  • 500 gr half om half gehakt
  • 75 gr paneermeel
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper

Voor erbij

  • ketchup

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng alle ingrediënten voor het deeg, behalve de eidooier. Kneed ze net zolang tot je een soepel deeg hebt.
  • Verdeel het deeg in 10 platte stukjes. Leg een stukje deeg op een met bloem bestrooid aanrecht. Vouw de zijkanten naar het midden en draai het deeg om.
  • Druk en rol het deeg nu met je hand tot een glad bolletje. Maak zo nog 9 bolletjes.
  • Bedek de bolletjes met plastic folie en laat ze 20 minuten rijzen.
  • Doe het gehakt in een kom met het paneermeel, het losgeklopte ei, de paprikapoeder en wat zout en peper. Kneed het met je handen tot alles goed gemengd is. Rol 10 worstjes van het gehakt.
  • Rol de bolletjes deeg uit tot een ovale vorm die ongeveer zo lang is als je worstjes. Leg in het midden van elk deeglapje 1 gehaktworst. Vouw het deeg dicht rondom het worstje. Druk de randjes aan.
  • Klop de eidooier los. Bestrijk met een kwastje alle broodjes aan de buitenkant met eidooier.
  • Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en gaar. Eet ze met ketchup.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 315kcalKoolhydraten: 26gProteine: 14gVet: 17gVerzadigde vetten: 8gTrans Fat: 1gCholesterol: 93mgNatrium: 166mgKalium: 214mgVezels: 1gSuiker: 1gVitamine A: 341IUVitamine C: 1mgCalcium: 46mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!