Zelf een broodje bapao maken

Tijd

Zodra je zelf een keer bapaobroodjes hebt gemaakt, wil je nooit meer de variant die je uit het vriesvak van de supermarkt haalt. Zelfgemaakte bapao vriezen wel heel goed in dus stop vooral die vriezer vol. Als er dan bezoek langs komt kun je ze altijd een zelfgemaakte snack aanbieden. Of eet ze lekker allemaal zelf op.

 
Zelf bapao maken
Zelf bapao maken

Zelf een broodje bapao maken

0 van 0 votes
Voorbereidingstijd 3 uur
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 3 uur 10 min
Gang Bijgerecht, Brunch
Keuken Aziatische

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 500 gr tarwebloem
  • Zout
  • 1 tl suiker
  • 1 zakje gist
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 1 el vijfkruidenpoeder
  • 500 gr kipgehakt
  • Chilisaus om te serveren

Benodigdheden

  • Stoompan of stoommandje
  • Cupcake papiertjes

Instructies
 

Instructies

  • Meng het tarwebloem met 1 tl zout, de suiker, gist en 250 ml water in een grote kom. Kneed het een paar minuten door tot een mooi en soepel deeg. Laat 1 uur rijzen tot het deeg is verdubbeld in volume.
  • Maak ondertussen de vulling. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn. Verhit zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook in 1-2 minuten. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en bak nog 1 minuut. Voeg het kipgehakt toe en bak in 3-5 minuten gaar. Breng op smaak met zout.
  • Verdeel het deeg in 15-20 stukjes. Rol uit tot kleine rondjes en leg ca. 1 el vulling op elk rondje. Maak dicht en vorm er broodjes van en doe deze in een cupcakevorm. Laat de kleine broodjes nog ca. 1 uur rijzen.
  • Breng water aan de kook in je stoompan of pan waar je je stoommand in zet. Vul de stoompan- of mand met zo veel broodjes als hij tegelijk aankan. Zorg dat er nog wat ruimte tussen zit want ze worden nog iets groter. Stoom de broodjes 10 minuten. Serveer met chilisaus.
  • Handige tip: als je de bapaobroodjes in een cupcake papiertje doet zijn ze makkelijker van elkaar te houden en blijven ze minder aan elkaar plakken.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.