Cake recepten

Dit recept valt onder

Makkelijke rabarber-banaan muffins

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 25 minuten
  • Aantal personen 12

Ingredienten

350 gr bloem

1 tl bakpoeder

1/2 tl zout

225 gr suiker

1/2 citroen

1 banaan

250 ml melk

1 ei

100 gr boter, gesmolten

300 gr rabarber, in kleine stukjes gesneden

1-2 el amandelschaafsel

Sharing is caring!

Rabarber: ik ben er echt groot fan van. En deze heerlijke rabarber-banaan muffins zijn een top recept voor elke rabarber fan.

Rabarber-banaan muffins

Het maken van de muffins is heel eenvoudig. Door het zurige van de rabarber zijn ze zeker niet te zoet en de banaan geeft er net wat extra aan. Overigens kun je de banaan ook makkelijk weglaten als je geen rijpe bananen in de buurt hebt liggen of niet van banaan houdt. In dat geval zou ik wel iets meer suiker in de rabarber-banaan muffins doen.

Rabarber-banaan muffins

Amandelschaafsel

Ik geef de muffins graag nog wat extra door het toevoegen van een klein laagje amandelschaafsel op de bovenkant. Dat geeft het een lekkere crunch. De muffins kun je goed bewaren in een afgesloten trommel voor een dag of vijf.

Ideaal dus als je nog wat rabarber over hebt van een ander recept en er graag iets mee wilt maken!

Ben je ook groot fan van rabarber? Probeer dan zeker eens deze rabarber cheesecake uit!

Rabarber-banaan muffins

Rabarber-banaan muffins

Aantal personen: 12
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 225 gr suiker
  • 1/2 citroen
  • 1 banaan
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 100 gr boter, gesmolten
  • 300 gr rabarber, in kleine stukjes gesneden
  • 1-2 el amandelschaafsel

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C
  2. Meng de bloem, bakpoeder, zout en de suiker samen en mix het even door.
  3. In een andere kom meng je de melk met de citroen en dit laat je even een paar minuutjes staan. De melk zal een beetje gaan splitsen door de citroen. Dat is geen probleem (en juist wat je wilt) Je krijgt nu eigenlijk een soort karnemelk.
  4. Meng je melk vervolgens met de gesmolten boter, ei en de geprakte banaan.
  5. Voeg alles toe aan je bloemmengsel en mix het even goed door. Meng niet te lang. Dit is niet nodig.
  6. Roer de rabarberstukjes erdoor.
  7. Neem een muffinvorm en doe hier muffinpapiertjes in.
  8. Verdeel het beslag over je muffinvormpjes en bestrooi met wat amandelschaafsel.
  9. Zet in de voorverwarmde oven en bak voor 20-25 minuten of tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notes

In plaats van het melk-citroen mengsel kun je ook karnemelk gebruiken. Veel mensen houden niet van karnemelk, maar die typische karnemelk smaak vind je echt niet meer terug nadat de muffins eenmaal gebakken zijn.

Nog meer lekkers