Bereidingswijze rabarber tarte tatin
Het maken van deze rabarber tarte tatin is niet moeilijk maar je moet er wel even bijblijven voor het beste resultaat. Het is het makkelijkste te maken in een speciaal daarvoor gemaakte tarte tatin pan, maar heb je die niet dan voldoet een goede koekenpan uiteraard ook.
Je begint met het uitmeten van de lengte van de rabarber stengels die je nodig hebt zodat ze straks goed in de pan passen. Je snijdt alles op lengte en legt ze even naast de pan neer.
Vervolgens begin je met het maken van de karamel en hier moet je echt even bijblijven want je denkt dat het lang duurt en dan hop ineens is het te donker. Belangrijk om er dus even bij te blijven. Dan leg je de stengels met de bolle kant naar beneden in de pan, doet er wat klontjes boter over en je dekt het af met bladerdeeg.
Dan kan het wachten beginnen!
O en dit is heerlijk met bijvoorbeeld een bolletje vanille–ijs of gewoon een flinke klodder slagroom.

Rabarber tarte tatin
Ingrediënten
Ingrediënten
- 500 gr rabarber
- 100 gr suiker
- 1 pak bladerdeeg aan de rol
- 1 klontje boter van ongeveer 20 gram
- 1 eigeel
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Voor het maken van de tarte tatin kun je een speciale vorm gebruiken maar een goede koekenpan (ovenbestendig) lukt ook prima.
- Zet de pan op het vuur en snij de rabarberstengels op maat zodat ze in de pan passen. Dit is handig om even te meten voor de pan heet is.
- Doe de suiker in de pan en laat dit tot een lichte karamel kleuren. Laat het niet te donker worden want het gaart in de oven ook nog verder.
- Zodra de suiker een paar tinten donkerder is geworden leg je de stengels rabarber tegen elkaar aan in de pan. De bolle kant van de rabarber laat je naar beneden wijzen (dat wordt straks de bovenkant).
- Verdeel de boter over de bovenkant en leg het bladerdeeg hierop.
- Dek het een beetje toe en stop de randen van het deeg in de pan. Prik een paar gaatjes in het bladerdeeg en verwijder overtollig deeg.
- Klop het eigeel even los en bestrijk de bovenkant met het eigeel.
- Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten of tot de bovenkant goudbruin is geworden.
- Haal uit de oven en laat even rusten. Leg een bord op de pan en draai het geheel in een keer om.
- Let op want de karamel is heel heet!
- Serveer de tarte tatin met een bolletje vanille-ijs of slagroom en eet lauwwarm.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.