Klassieke wentelteefjes
Soms heb je gewoon geen zin in poespas. Je wilt iets warms, zoets en troostends op je bord. En dan roepen ze je: wentelteefjes! Dit recept is precies zoals je het vroeger kreeg bij oma. Met een krokant randje, een zachte binnenkant en die geur van kaneel die je hele keuken vult. EƩn hap en je bent terug in je jeugd. Alleen nu met een goede koffie erbij.
Ik maak nu zelf vaak wentelteefjes voor mijn kinderen. We vinden ze nu eenmaal erg lekker en daarbij is het ook nog eens de perfecte manier om van oud brood af te komen. Benieuwd hoe ze smaken? Maak dan gebruik van mijn recept hieronder.
Wentelteefjes zijn perfect tegen oud brood verspilling
Oud brood? Gooi het niet weg, maak wentelteefjes! Dit is echt het lekkerste hergebruik dat er bestaat. Dikke sneden witbrood nemen dat eimengsel zó goed op dat je elke kruimel weer tot leven wekt. Het resultaat? Een krokant gebakken buitenkantje met een custard-achtige binnenkant waar je u tegen zegt. Beter dan nieuw.

Deze wentelteefjes zijn klaar binnen een handomdraai
Deze wentelteefjes maak je binnen 15 minuten, inclusief een beetje keukenrommel. Ideaal als je een snel ontbijt wilt dat voelt als een traktatie. Of als je indruk wilt maken tijdens de brunch zonder te zweten. Bak ze in roomboter voor die goudbruine glans waar je je vork spontaan in wil zetten. Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen, en 100% verslavend.
Wil je een stapje verder gaan met het maken van wentelteefjes? Probeer dan ook eens deze wentelteefschotel.

Wentelteefjes recept
Ingrediƫnten
Ingrediƫnten
- 2 sneden brood
- 20 gram roomboter
- 1 ei
- 60 ml melk
Bereidingswijze:
Instructies
- Verwarm eerst de boter in een koekenpan. Klop nu het ei met de melk los. Week het brood in het mengsel van ei en melk. Nu bak je het brood aan iedere kant 3 minuten bruin. Voor de finishing touch kun je er wat suiker of jam op smeren. Smullen maar!
- Recepten
- Basisrecepten
- Brood recepten
- Brunch recepten
- Budget recepten
- Hollandse recepten
- Lunch recepten
- Makkelijke recepten
- Ontbijt recepten
- Snelle recepten
- Tussendoortjes
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Meer over Miljuschka