Wentelteefjes

Klassieke wentelteefjes

Soms heb je gewoon geen zin in poespas. Je wilt iets warms, zoets en troostends op je bord. En dan roepen ze je: wentelteefjes! Dit recept is precies zoals je het vroeger kreeg bij oma. Met een krokant randje, een zachte binnenkant en die geur van kaneel die je hele keuken vult. EƩn hap en je bent terug in je jeugd. Alleen nu met een goede koffie erbij.

Ik maak nu zelf vaak wentelteefjes voor mijn kinderen. We vinden ze nu eenmaal erg lekker en daarbij is het ook nog eens de perfecte manier om van oud brood af te komen. Benieuwd hoe ze smaken? Maak dan gebruik van mijn recept hieronder.

Wentelteefjes zijn perfect tegen oud brood verspilling

Oud brood? Gooi het niet weg, maak wentelteefjes! Dit is echt het lekkerste hergebruik dat er bestaat. Dikke sneden witbrood nemen dat eimengsel zó goed op dat je elke kruimel weer tot leven wekt. Het resultaat? Een krokant gebakken buitenkantje met een custard-achtige binnenkant waar je u tegen zegt. Beter dan nieuw.

Ontbijtkoek wentelteefjes

Deze wentelteefjes zijn klaar binnen een handomdraai

Deze wentelteefjes maak je binnen 15 minuten, inclusief een beetje keukenrommel. Ideaal als je een snel ontbijt wilt dat voelt als een traktatie. Of als je indruk wilt maken tijdens de brunch zonder te zweten. Bak ze in roomboter voor die goudbruine glans waar je je vork spontaan in wil zetten. Krokant vanbuiten, zacht vanbinnen, en 100% verslavend.


Wil je een stapje verder gaan met het maken van wentelteefjes? Probeer dan ook eens deze wentelteefschotel.




Wentelteefjes recept
Totale tijd10 minuten

Wentelteefjes recept

4.67 van 3 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

2 portie(s)

Ingrediƫnten

  • 2 sneden brood
  • 20 gram roomboter
  • 1 ei
  • 60 ml melk

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm eerst de boter in een koekenpan. Klop nu het ei met de melk los. Week het brood in het mengsel van ei en melk. Nu bak je het brood aan iedere kant 3 minuten bruin. Voor de finishing touch kun je er wat suiker of jam op smeren. Smullen maar!
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Bestellen

Shop the tools

Van elk recept een succes maken, doe je met deze spullen. Dit zijn mijn favorieten voor in de keuken.

  • miljuschka le creuset

    Le Creuset Braadpan roze

    Gietijzeren pan met emaille coating en Ʃcht de basis voor elke stoof.

    200,99
    Koop via bol.com
  • miljuschka kookboek makkelijk met miljuschka

    Makkelijk met Miljuschka

    Mijn kookboek met 100 makkelijke recepten Ć©n stap voor stap foto’s.

    32,50
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (7)

    Miljuschka’s koksmes

    Mijn eigen koksmes! Dit mes is een echte alleskunner, en een goed koksmes is onmisbaar in de keuken.

    49,99
    Koop via mijn shop
  • Website shop the tools (1)

    Keukenmachine

    De Kitchenaid keukenmachine is Ʃcht jouw beste vriend in de keuken.

    480,54
    Koop via bol.com
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.